Güncelleme Tarihi:
Kaan ULU/ANKARA, (DHA)-TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yayınladığı bayram mesajında “Bayram günleri, maddi ve manevi dayanışmanın; sevgi, saygı, hoşgörü ve barışın da doruğa ulaştığı günler olsun" dedi.
Bayraktar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların aynı zamanda 'hatırlama' ve 'hatırlanma' günleri olduğunu belirterek, "Bayramlar, büyükleri ve küçükleri sevindirme, küskünleri barıştırma, hataları affetme, muhtaçlara el uzatma, yardımda bulunma günleridir. Bayramlar, tatil günü gibi değerlendirilmemelidir" dedi.
'KESİM İŞLEMİ TECRÜBELİ KİŞİLER TARAFINDAN YAPILMALIDIR'
Bayraktar, kurbanda hayvan kesim işleminin mutlaka tecrübeli kişilerce yapılması gerektiğini belirterek, ancak bu yolla, kesim hataları, hayvanların strese sokulması sonucu et kalitesinin düşmesi, acemi kasapların kendilerine ve çevrelerine vereceği zararın önlenebileceğini bildirdi.
Hayvan kesimi yapılan alanlarda oluşacak atıkların yol açacağı çevre kirliliğine yönelik sıkı tedbirler alınması gerektiğini de vurgulayan Bayraktar, kurban etlerinin muhafazası konusunda şu uyarılarda bulundu: "Etler, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenmeli, 5-6 saat sonra ise buzdolabına kaldırılmalıdır. Etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşetler içinde veya hava alamayacak bir durumda üst üste konulmamalıdır."