TZOB Başkanı Bayraktar: Yerli malı kullanmak doların etkisini azaltır

Güncelleme Tarihi:

TZOB Başkanı Bayraktar: Yerli malı kullanmak doların etkisini azaltır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 12:13

TZOB Başkanı Bayraktar: Yerli malı kullanmak doların etkisini azaltır

Haberin Devamı

Ankara, 16 Aralık (DHA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, doların etkisini azaltmanın yolunun yerli malından geçtiğini belirterek , “(yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı) sloganını yeniden hayata geçirmeli, bir ürünün yerlisi varsa hepimiz onu tüketmeli, kullanmalıyız” dedi.
Bayraktar, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, dolar kurunun ekonominin gerekleri dışında aşırı bir şekilde yükseldiğini, ülke ekonomisine zarar verir hale geldiğini belirtti. 
Dolar kurunun seviyesinin ekonominin hiçbir göstergesiyle açıklanamadığını bildiren Bayraktar, “Ne enflasyon, ne bütçe açığı, ne de kamu borçlarının milli gelire oranında bir kötüleşme görülmüyor. Türk ekonomisi, dünyadaki hatta Avrupa Birliği üyesi çoğu ülkeden daha iyi durumda iken dolardaki yükselmeyi hiçbir gerekçeyle açıklamak mümkün değil” dedi.
Bayraktar, Türkiye’nin tarımsal ürün çeşitliliğinde Çin ve Hindistan gibi kıta büyüklüğündeki ülkelerle yarıştığını, çok sayıda üründe dünya sıralamasında ilk 10’a girdiğini vurguladı.
 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!