Twitter yeni şeffaflık raporunu yayınladı, Türkiye Rusya'ya yarışıyor!

Güncelleme Tarihi:

Twitter yeni şeffaflık raporunu yayınladı, Türkiye Rusyaya yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 09:41

Twitter, yeni şeffaflık raporunda, farklı ülkelerden aldığı içerik kaldırma taleplerini ve bunlardan kaç tanesini onayladığını açıkladı. Türkiye, Twitter'dan 9289 adet hesabın kapatılmasını talep etti, bu isteğin 204 tanesi şikayet uygun bulunarak kabul edildi.

Haberin Devamı

Twitter'ın şeffaflık raporuna göre, Türkiye 2 bine yakın içerik kaldırma talebiyle listenin başında yer alıyor. Bu taleplerden ise yüzde 11'i Twitter tarafından kabul edildi. Listenin ikinci sırasında, 1213 talepte bulunan Rusya yer alıyor. Rusyan'nın taleplerinin ise yüzde 55'i olumlu yanıtlandı.

Twitter yeni şeffaflık raporunu yayınladı, Türkiye Rusyaya yarışıyor

Üçüncü sırada 1038 içerik kaldırma talebiyle Fransa (yüzde 13'ü onaylandı) ve dördüncü sırada ise 443 taleple Almanya geliyor (yüzde 25'i onaylandı). Beşinci sıradaki ABD ise Twitter'dan 118 içeriğin kaldırılmasını istedi fakat bunlardan hiçbiri onaylanmadı.

Bunun yanında ülkeler Twitter kullanıcıları hakkında kimlik ve adres bilgileri de istiyor. ABD, yılın ilk yarısında 2111 kişinin bilgilerini istedi. Bu taleplerden yüzde 77'si karşılandı. Bu rakamlarla ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada ise Japonya yer alıyor. Ülke 1384 kullanıcıya dair bilgi talebinde bulundu. Twitter bunlardan yüzde 65'ini ülkeyle paylaştı.

Twitter yeni şeffaflık raporunu yayınladı, Türkiye Rusyaya yarışıyor

Haberin Devamı

Listenin üçüncü sırasında 606 istekle ve yüzde 79 olumlu yanıtla Birleşik Krallık ve 554 taleple ve yüzde 0 geri dönüşle Türkiye yer alıyor.

Twitter'dan paylaşım kaldırma ve hesap engelleme talepleri sosyal mecraya hükümet, güvenlik kuvvetleri, genel şikayetler ve mahkeme yasal talepleri olarak iletiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!