Twitter verdiği 'mavi tik'leri geri alıyor!

Güncelleme Tarihi:

Twitter verdiği mavi tikleri geri alıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 10:23

Twitter, kuralları ihlal eden onaylanmış hesapların mavi tikini geri alacağını duyurdu. Twitter geçtiğimiz günlerde, gelen tepkiler yüzünden mavi tik uygulamasını durdurmuştu.

Haberin Devamı

Twitter yaptığı açıklamada, kuralları ihlal eden onaylanmış hesapların mavi tikini geri alacağını duyurdu. Twitter’daki onaylanmış hesapların verilmesini “Onaylanmış” olarak yorumlayan şirket tarafından “Onaylanmış hesaplara servis üzerinde daha belirgin bir görünüm kazandırmamız da bu algıyı kuvvetlendirdi. Bu soruna yönelik daha önce de çözümler geliştirdik. Ancak bunu yapmamız gereken iş olarak önceliklendirmedik.” açıklaması yapıldı.

Twitter verdiği mavi tikleri geri alıyor

Twitter bu sorun hakkında yaptığı açıklamada sorunun 2016 Temmuz ayından sonra daha da kötüleştiğine dikkat çekti. Söz konusu tarihten itibaren dileyen herkesin onaylı hesap alması için yol açan Twitter: “Bu algı doğrulamayı kamusal başvurulara açmamızın ardından daha kötü hâle geldi. Hiçbir şekilde tasdiklemediğimiz insanlar onaylanmış hesap sahibi oldu.“ diyerek özeleştiride bulundu.

Yeni bir doğrulama ve onaylama programı hakkında çalıştıklarını belirten Twitter yetkilileri, başka bir ayrıntı vermedi. Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla bir süre mavi tik dağıtmayacaklarını belirten şirket, şu anda mavi tikli hesapları da gözden geçirecek. Tüm bu tartışmanın ise geçtiğimiz Ağustos ayında Twitter’ın Charlottesville’de gerçekleştirilen aşırı sağcı gösterinin organizatörlerinden Jason Kessler’in hesabını onaylamasıyla başladığı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!