Twitter’da başladı milyonlara ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Twitter’da başladı milyonlara ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 00:00

Twitter'da başlatılan Minik Eller Üşümesin kampanyası milyonlara ulaştı.

Haberin Devamı

#Minikellerüşümesin

Twitter’da 50 bini aşkın takipçisi bulunan Twitprensi Yasin Kocabuga’nın başlattığı kampanya ile 12 bin çocuğa ulaşıldı. Sponsor firmalar ve gönüllü katılımcılar sayesinde çığ gibi büyüyen kampanya 21 Ocak’ta Bilkent Rollhouse’da düzenlenecek ve geliri yine köy okullarına bağışlanacak turnuva ile sona erecek. Minik Eller Üşümesin kampanyasının Ankara gönüllülerinden Pınar Çakır, “Onlarca zorluğa rağmen eğitimine devam etmeye çalışan, bu soğuk kış günlerinde yırtık ayakkabılarına rağmen hayata umutla bakan çocukları görmezden gelemezdik” dedi.
Birkaç gün içinde çığ gibi büyüyen ve milyonlara ulaşan kampanyanın detaylarını Ankara Hürriyet ile paylaşan Çakır, şunları söyledi:

CAMLAR POŞETLE KAPLI

“Twitprensi, öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları bize anlattı ve Twitter üzerinden bir yardım kampanyası düzenleyebileceğimizi söyledi. Öğretmenimizi projemizden bahsetmek için aradığımızda, öğrencilerin yaşadığı zorlukları ve okulun camlarının olmayışını, camları poşetle kapatıp ders yapmaya çalıştıklarını anlattı. Kampanyanın kuruculuğunu üstlenen Twitprensi, gerçekten ihtiyacı olan 15 okulu belirledi. İlk adımımız kargo şirketi bulmak oldu. Twitter’daki takipçilerin yardımlarını ücretsiz gönderebilmesi için #SponsorKargoŞirketiArıyoruz adlı bir etiket başlattık. Bir kargo şirketi, kampanyaya sponsor oldu ve yardımları ücretsiz teslim alacağını ve teslim edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

12 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

İkinci adımımız organizasyonu yapabilecek uzman bir ekip bulmaktı. Kampanyamızı gören İstanbul Kızılay Şubesi yetkilileri, ‘Kızılay olarak yanınızdayız’ dedi ve kargo şirketi ile gelen kolileri depolarında toplayabileceklerini, okullara göre ayrıştırıp illere gönderebileceklerini söyledi. Kampanyanın en önemli ayağı ise, sponsor firma bulmaktı. Kendi başımıza tüm çocuklarımızı giydiremeyeceğimizi düşündük ve yine Twitter üzerinden sponsor firma aramaya başladık. Sponsor çağrımızı ve kampanyamızı duyan bir giyim firması, sadece okullardaki çocukları değil kardeşlerini de giydirelim teklifinde bulundu. Giyim firmasından aldığımız bu destek ile öğrenci sayımız 12 bine ulaştı.”

Haberin Devamı

KIŞLIK AYAKKABI İÇİN SPONSOR ARIYORUZ

KAampanyanın en büyük eksiğinin kışlık ayakkabı olduğunun altını çizen Çakır, sadece 215 tane bot teslim edebildiklerini söyledi. Çakır, bot yardımı için sponsor aramaya devam ettiklerini belirtti.
21 Ocak’ta Bilkent Rollhouse’da düzenlenecek ve geliri yine köy okullarına bağışlanacak turnuva ile kampanyanın sona ereceğini vurgulayan Çakır, “Kampanya boyunca kimseden para yardımı kabul etmedik. Rollhouse’da düzenlenecek turnuvanın geliriyle de çocuklarımıza kırtasiye malzemesi alacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!