Twitter binlerce hesabı kapattı

Güncelleme Tarihi:

Twitter binlerce hesabı kapattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 10:22

Twitter, "Aşırı şiddet içeren içerik" gerekçesiyle 235 bin hesabı askıya aldığını açıkladı. Engellenen kullanıcı hesaplarının ne olacağı ise henüz bir muamma.

Haberin Devamı

Gözde sosyal medya uygulamalarından Twitter, bu duruma ilişkin yaptığı açıklamada; 235 bin kullanıcı hesabının gün itibariyle askıya alındığını duyurdu. Site, kullanıcı hesaplarının askıya alınma sebebini "Aşırı şiddet içeren paylaşımlar" olarak dile getirdi.

Geçtiğimiz Şubat ayında da yaklaşık 125 bin hesabı engelleyen Twitter böylece son dönemde 360 bine yakın hesabı askıya aldığını belirtti.

Toplamda 360 bin hesap engellendi

Twitter tarafından engellenen hesapların 2015 yılından bu yana yüzde 80 oranında arttığı ifade edilen açıklamada, sitenin bu tercihinin sıklaşan terör olayları ile doğrudan orantılı olduğunun da altı çizildi.

Birçok kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarını kınadıklarını söyleyen Twitter, kendi platformları dahilinde söz konusu saldırıların destekleyicilerine yer vermeyeceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Twitter’ın 360 bin civarında engellediği kullanıcı hesaplarının, doğrudan terörizmi teşvik eden içeriklere sahip kullanıcılara yönelik olduğu The New York Times'taki haberde yer alıyor.

Önceki süreçte, çeşitli terör örgütü üyelerinin aralarındaki iletişimleri Twitter üzerinden gerçekleştirdikleri iddiası hakimdi.

Twitter'ın askıya aldığı hesaplara ne yapacağı ise bilinmemekle birlikte de bir merak konusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!