TV’deki antrenör

ASLINDA Lig TV iyi bir şey yapıyor. O sezon hangi teknim adam bir takım çalıştırmıyorsa, Lig TV’nin yorumculuğunu yapıyor. Bi işi profesyonelce mi yapıyorlar bilmiyorum ama bu uygulamanın devamından yanayım.

Ancak, ben bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum. Örneğin dünkü maçı TV’den izledim. Karşılaşmayı Ümit Kayıhan yorumluyordu. Yani Manisaspor- Fenerbahçe maçının "Bilirkişisi"ydi kendisi. Bilirkişi diyorum çünkü, Ümit hocam, Zico ve Giray Bulak’ın akıl edemeyeceği şeyleri(!) akıl edebilen olağaüstü donanımlı bir futbol üstadı gibiydi.

Öyle bir anlatıyor ki;

- O öyle olmaz..

- Bu bu yüzden böyle

- Fener’in hatası şu, Manisa şöyle yapsa iyi olur vs..


Peki hocam sormazlar mı size "Madem bu kadar iyi biliyorsunuz da niye bir takım da bu bilgilerinizi sergilemiyorsunuz?" Yanlış anlamayın, sadece Ümit Kayıhan için söylemiyorum bunları. Bu anlamda ve bu üslupta konuşan, "Televizyon Teknik Direktörleri"nin hepsine bu sorum. Televizyonlar, takımsız kaldığınızda bir vitrin ya da ekmek kapısı olabilir ama unutmayınız ki bir takımla anlaştığınızda da nasıl siz birilerinin yerine geçiyorsanız, başka birileri de sizin yerinize geçip size aynısını yapacaktır.

Turkuazı affedin

LİGİN ilk maçını hatırlıyor musunuz? Hani Fenerbahçe’ye, İstanbul B.B.’nin ceza kestiği haftayı.. Maçtan sonra, "Turkuaz formayı şimdi uğursuz diye cezalandırırlar" demiştim. Öyle de oldu. Şimdi yöneticilerden rica ediyorum; Lütfen affedin Turkuaz Formayı.

F.Bahçe’nin sorunu

FENERBAHÇE’DE sorun belli. Hız.. Evet sadece hız. Dikine ve hızlı oynamaya ihtiyacı var takımın. Bunu ne yazık ki beceremiyorlar. Topu ayağına alan her oyuncu 3 kez etrafında dönmeden topla ayrılmıyor. Zico bunu çözmeden olmaz.

Takım elbiseli adam

KEZMAN’IN
gördüğü kırmızı kart sonrası, birileri Aziz Yıldırım’a ve F.Bahçe yönelik küfürlü ifadeler kullandı. Aziz Bey orada misafir. Kimseden ses çıkmayınca müdahele etti ama yanında oturan takım elbiseli Manisalı beyefendi "Abartmayın canım" gibilerinden el kol hareketleri yaptı. Yazık, gerçekten yazık. Eğer seyirciyi cezalandırmak olmasa, böyle deplasmanlara Roberto Carloslar’ın gitmemesini tavsiye ederdim. Paf takımı ve bir kaç koruma yeter de artar bile bu zihniyete..

Maçın 3 adamı:

1- R.Carlos 2- Deivid 3- Volkan
Yazarın Tüm Yazıları