Tuzu kurular

TUZU kurular, Orhan Kemal’in deyişiyle, başkalarının cebinden harcamaya bayılırlar. Orhan Kemal’in kahramanları sık sık "Kendi cebinden harca yeğenim!" derler.

Uluslararası ortamda İsveç, Norveç, Danimarka, Hollanda, Belçika gibi başkalarının cebinden harcamayı seven, başkalarının dertlerinden kendilerine günahlarından arınma payı çıkartan devletler, toplumlar, insanlar vardır.

95 MİLYON ÖLÜM!

İsveçli parlamenter Göran Lindblad, geçmişte Orta ve Doğu Avrupa’da iktidara gelmiş olan, şu anda Çin, Küba gibi ülkelerde iktidarda bulunan komünist rejimler hakkında bir rapor hazırlamış. Göran Lindblad’ın Avrupa Konseyi’ne sunduğu rapora göre, komünist rejimler 1917 ile 1990 arasında ve günümüze kadar 95 milyon insanın ölümüne neden olmuşlar.

Bu rapora karşı, Avrupa Konseyi’ni suçlayan Mikis Theodorakis, "Kurbanlarla saldırgan, kahramanlarla suçlular, kurtarıcılarla işgalciler ve komünistlerle Naziler eş tutularak tarih saptırılacak!" diyor. Ve bu hareketle ilerde komünist partilerin yasaklanabileceğini hatırlatıyor.

SOYLU DAVRANIŞ

Doğu Avrupa’da ve Rusya’da, 1990 başlarında kan dökmeden iktidarı kapitalizme devreden komünist rejimlerin bu soylu davranışını kimse reddedemez. Ayrıca Avrupa Konseyi’nin komünist ve sosyalist temsilcileri, Göran Lindblad’ın ağzının payını kolayca vereceklerdir. Komünizmin var olmadığı çağlarda, en azından 0 ile 1917 yılları arasında efendilerin, feodallerin, kralların, imparatorların, kapitalistlerin döktükleri mazlum kanının hesabını mutlaka soracaklardır.

Benim hesabım İsveç ve Göran Lindblad ile... Öjenizmin ve öjenist uygulamaların hesabını soracağım İsveç’ten ve İsveçli parlamenterden.

Öjenizm (Eugenism) ideolojisinin peşine takılıp sakatları, akıl dengesi bozukları, siyah saçlıları iğdiş ederek Nazi Almanyası’na İsveç örnek olmuştur. Öjenizm İsveç’te Sosyal Demokrat Hükümet tarafından yasaklandığı 1976-77 yıllarına kadar sürmüştür. Aynı şey Norveç’te de 1970’lerin sonlarına kadar uygulandı. Dünyada Almanya’dan sonra nüfusa oranla en çok kısırlaştırma İsveç’te (60 bin) yapıldı. İsveç’i 40 bin ile Norveç, 6 bin ile Danimarka izler. Bunlara Avusturya ve İsviçre’nin de adlarını ekleyebiliriz.

ÖZEL SOYKIRIM

Bu rakamlara ulaşılmasını sağlayan araştırmalar ancak 1985’ten sonra yapılabilmiştir. Bu tarihe kadar Kuzey Avrupa’da bu özel soykırım hep inkár ediliyordu. Diğer araştırmalar, İsveçli ve Norveçli misyonerlerin Afrika’da milyonlarca siyahı kısırlaştırdıklarını göstermektedir. ABD’nin mahkûmlar üzerinde (ilaç araştırmalarında) öjenizmi uyguladığı da biliniyor.

Vicdan sahibi okurlar ile Osmanlı yönetimini Ermeni soykırımı yapmakla suçlayan vicdansızlarımızın öjenizm (eugenism, eugenisme) konusunda bir araştırma yapmalarını tavsiye edeceğim. Bu konuda Hürriyet Avrupa’da onlarca yazı yazdım. Başta İsveç olmak üzere suçlananlar susmaktan başka bir şey yap(a)madılar. Gerektiği zaman, tuzu kuruların gözlerindeki merteği göstermek insanlık borcumuzdur!
Yazarın Tüm Yazıları