Tüzmen'e “kafaya” 1 yıla kadar hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Tüzmene “kafaya” 1 yıla kadar hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 11:52

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen'i “kafa atarak” yaraladığı iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın oğlu Gökhan Ayaydın'ın “kasten basit yaralama” suçundan 1 yıla kadar hapsini istedi.

Tüzmen, 9 Haziran 2012'de Ankara'da katıldığı bir düğünde, Ayaydın'ın saldırısına uğradığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Olaya ilişkin soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kaya'nın hazırladığı iddianame, Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
Kürşad Tüzmen'in “müşteki”, Gökhan Ayaydın'ın ise “şüpheli” olarak yer aldığı iddianamede, Tüzmen ile şüphelinin babası Aydın Ayaydın arasında daha önce kamuoyuna yansıyan bir gerginliğin bulunduğu belirtildi.

Ankara'da katıldıkları bir düğünde Gökhan Ayaydın'ın, Kürşad Tüzmen'in yanına yaklaşarak suratına kafa attığı iddia edilen iddianamede, olayda, Tüzmen'in yaşamını tehlikeye sokmayacak bir şekilde yaralandığı kaydedildi.

Tüzmen beyanında, babası Aydın Ayaydın'ın azmettirmesi sonucu Gökhan Ayaydın'ın, kendisine saldırdığını iddia ederek, Aydın Ayaydın hakkındaki soruşturma evrakının ise milletvekili olması nedeniyle Parlamenter Büroya tevdi edildiğini belirtti.

Tüzmen'in, Gökhan Ayaydın'a haksız bir hareketinin bulunmadığı savunulan iddianamede, söz konusu suçun takibinin, “şikayete bağlı ve uzlaşma kapsamında” kaldığı, ancak tarafların anlaşamadığı ifade edildi.

İddianamede, Gökhan Ayaydın'ın “kasten basit yaralama” suçundan 1 yıla kadar hapsi istendi.

Öte yandan, savcılık, olay sırasında Gökhan Ayaydın'ın Kürşad Tüzmen'i “tehdit ettiği”, Tüzmen'in de Ayaydın'a karşı “hakaret, ölümle tehdit ve kasten basit yaralama” suçlarını işlediği iddialarına ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!