Tuzdan kaçanlar baharata yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Tuzdan kaçanlar baharata yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 00:00

Sağlıklı yaşam olgusu öne çıktıkça azalan tuz tüketiminin yerini baharat alıyor. Fesleğen, kekik, biberiye gibi baharatların kullanımının son yıllarda yüzde 25-30 oranında yükseldiği bildirildi.

Haberin Devamı

EGE Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, tuz ve baharat tüketimindeki değişimin, baharat lehine daha da artmasını beklediklerini söyledi. ABD’nin Phoenix / Arizona şehrindeki Amerikan Baharat Tüccarları Birliği’nin (ASTA) genel kuruluna katılan Tarakçıoğlu, “Sağlıklı yaşam güncel bir konu ve tüketiciler büyük önem veriyor. Doktorların sağlıklı yaşam için tuzdan uzak durulması tavsiyesi çok etkili olmuş. 2010 yılında ABD’de tuz tüketimi ciddi oranda düşmüş, buna karşılık baharat tüketimi yüzde 30 seviyesinde artmış, önümüzdeki yıllarda bu değişimin baharat lehine sürmesini ve yaygınlaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Pişirme yöntemleri

Toplantılarda Amerika Birleşik Devletleri’nde 16-34 yaş arası genç neslin gurme diyebileceğimiz bir beslenme tarzına yöneldiğinin vurgulandığını anlatan Tarakçıoğlu, yemek pişirme tekniklerinin yeniden şekillendiğini, doğal ve lezzetli ürünler olan baharatların yeni yemek pişirme tekniklerinde çok yoğun kullanıldığını kaydetti.

SIKI DENETİM

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük gıda tüketicilerinden olan ve tüketiminin yüzde 15’ini ithal eden ABD’nin ithalatta uygulamaya koyduğu yeni kuralların bu ülkeye gıda ihracatı yapan tüm firmaları yakından ilgilendirdiğini kaydeden Tarakçıoğlu, üyelerini uyardı. Tarakçıoğlu, “ABD’ye ihracat yapan firmalar ziyaret edilerek üretimlerinin ABD standartlarına uyup uymadığı denetlenecek. İhracatçı firmalarımız önümüzdeki süreçte Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) yetkililerini kapılarında denetim için görürlerse şaşırmasın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!