Tuzak indirime dikkat

Güncelleme Tarihi:

Tuzak indirime dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2011 00:00

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, AVM’lerde vatandaşları tuzak indirimlerin beklediğini öne sürerek, vatandaşlara bu tuzağa kanıp alışveriş yapmamaları uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi      Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, “Perakende Yasası”nın  çıkarılmaması nedeniyle küçük esnafın zarar etmeye devam ettiğini belirtti.
AVM’lerin şehir dışına çıkartılmasını istedikleri bir ortamda sadece bu  yıl 11 yeni AVM’nin hizmete açıldığını aktaran Palandöken, şunları kaydetti:
400’e ulaşacak
“2005’te AVM sayısı 106 iken, 2010’da bu rakam 263’e, 2011’de ise 278’a  ulaştı. Sektörün her yıl ortalama yüzde 20-25 büyüdüğü dikkate alındığında 2013  yılında AVM sayının 400’e ulaşması bekleniyor. Ülkemizde faaliyet gösteren ve  büyük çoğunluğu yabancı sermayenin elinde olan AVM’ler, açıldıkları bölgelerde  haksız rekabete yol açarak, ekonominin kılcal damarları olan esnafın yok olmasına  neden oluyor. Bunun yanında, şehir merkezlerimizde park olacak yerlere AVM  yapıldığı için insanlarımız tatil günlerinde AVM dolaşarak vakit geçiriyor.  ‘Şöyle bir dolaşıp çıkarım’ diye düşünen vatandaşımız, tuzak indirimlere kanıp,  kredi kartıyla alışveriş yapmasın. Çünkü çeşitli promosyonlarla insanımızın gözü  boyanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!