Tuz, biber ekti!

Alex, Arsenal maçında yok, G.Saray derbisine de yetişmesi zor. Sambacının yokluğunda F.Bahçe ne yapar?

FENERBAHÇE zaten kötü. Sarı lacivertliler için tehlike çanları çalıyor. Fenerbahçe iyi yolda değil. Alex, Avrupa sınavlarında fazla varlık gösteremiyor ama onun yokluğu yine de her şeye tuz biber ekiyor. Gol pası veren, atan, rakip eksilten bir oyuncu. Kötü Fenerbahçe için onun eksikliği ekstra kötü bir haber.

Deivid iyileşti ama ona zaman tanımak lazım. Eski formuna kavuşması kolay olmaz. Emre nerede? Ne sakatlıkmış bu. Josico diye bir adam aldılar, takıma katkı sağlasın diye yabancı kontenjanını doldurdular, o nerede? Tümer bir maç oynadı yine sakat. Ne zaman oynayacaklar, hangi takıma karşı oynayacaklar? Ya doktorlarda iş yok, ya tedaviler yetersiz veya yanlış çalışıyorlar. Takıma faydaları olmuyor.

Fenerbahçe kimi oynatırsa oynatsın, elindeki kadro iyi değil. Kötü bir takım Fenerbahçe. Kötü seçimler yapılmış zamanında ve sezon başında. Sahadaki performansı ve sergilediği oyun da içler acısı. Bu da moralsizlik getiriyor.

Eskişehir deplasmanında 2-1 öndesin, rakibin kalecisi atılmış ve sen bu maçta bir puana şükrediyorsun. Güzia o golleri atsa, iş bitecek 3 puan gelecek. Ama, yüzde yüzlük goller kaçıyor. Semih'ten orta saha oyuncusu yaratmaya kalkıyorsun.

Bu adam 18 içi golcüsü. İkinci santrfor olarak faydası çok büyük. Göz göre göre bu hatalar nasıl yapılır? Fenerbahçe sahada zaten eksik. En az 5 oyuncusu hiç yok. Rakip eksik kalsa ne olur.

Elindeki malzeme bu

 Skibbe sürekli aynı 11'i oynattığı için eleştiriliyor. Alman hocanın tercihi doğru mu?

ALMAN
hocanın elinde fazla bir imkan yok. Galatasaray çok dolu bir takım ama çok da sakatı var. Skibbe her türlü alternatifi deniyor. Eleştiriler olacak ama bu körü körüne olmamalı.

Adam elindeki malzemeyi kullanıyor. Esasında aynı takımla mücadele etmek doğrudur. Ama takımını tam kurduktan sonra bu daha iyi olur. Kadro olarak Galatasaray zengin. Yedek kulübesi de iyi. Sakatlıklar bu dönemde arttı. Her şeye rağmen kendi kendilerine problem yaratıyorlar.

İlerideki adamların geriye yardım etmesi şart. Arda, Gaziantepspor maçında çok çalıştı. Takımın en iyisiydi. Lincoln ve Kewell ise yardıma gelmediler. Bu yüzden orta sahaya Mehmet Topal'ın girmesi şart. Barış da iyileşince ve forma giyince, Galatasaray'ın görüntüsü daha iyi olur. Bunlar takımlarına büyük katkı sağlayan oyuncular.

Kendi oyununu oyna

 Beşiktaş bir maç iyi, bir maç kötü. Siyah beyazlı takımdaki bu istikrarsızlığın sebebi nedir?

KAYSERİSPOR
yenilgisi sürpriz değil. Beşiktaş'ın durumunda iniş, çıkış yok. Kayserispor taş gibi bir takım ve seyircisi önünde oynuyor. Fenerbahçe'yi İstanbul'da farklı yenip, evinde Galatasaray'dan puan aldı. Beşiktaş'ın tek pozisyonu var o da Cisse ile. Değerlendiremediler. Kayserispor'un en etkisiz iki adamı Mehmet Topuz ve Turgay. 86. dakikada atılan tek golün mimarı ikisi.

Beşiktaş, yener veya yenilir. Bunlara takılmamak lazım. Devre sonundaki tablo önemli. Her maç sonrası antrenörleri ve futbolcuları ipe çekmemek lazım.

Mustafa Denizli, Delgado ve Tello'nun yerlerinde oynama yaptı. Şilili, ikili mücadeleye daha fazla giriyor diye orta sahaya çekti onu. Delgado kenarda kaldı. Olmadı. Sen kendi oyununu oyna. Futbolcularını verim alacağın yerde sahaya sür. Bırak başka takımı, kendine bak.

Akıllıca işler yapıyorlar...

 Anadolu takımlarının çıkışı onların iyi organize olmasından mı kaynaklanıyor, yoksa 3 Büyükler’in formsuzluğundan mı?

BİR
gerçek var, Anadolu takımları artık kazıklanmıyorlar. Akıllandılar. Seçici oluyorlar. Hangi oyuncunun faydalı olup, olmayacağını araştırıp öyle transfer ediyorlar.

Anadolu ekiplerinin yabancı oyuncularına bakın, hepsi iyi. Geçen sezonlarda yedek kulübeleri sıradan yabancılarla doluydu. Bu takımların fizikleri de arttı. Çatır çatır futbol oynuyorlar. Hem de topu iyi kullanıp, üstünlük sağlıyorlar. 3 büyükleri sollayıp, zirve yarışında yer almaları ve buralarda olmaları sürpriz değil.

Sahada oynadıkları futbolla rakiplerine kafa tutuyorlar. Defans yapmıyorlar, oyunu çirkinleştirmiyorlar ve hücum oynuyorlar. Bu futbolumuz adına çok olumlu ve güzel.

Yattara'yı sıvazlayacaksın

İstanbul BŞB. karşısında hayata dönen lider Trabzonspor'da, Yattara'nın yedek kalmasını nasıl karşılıyorsunuz?

BELKİ
hazır değil, belki de başka bir sorun var ama Yattara gibi klas bir oyuncu yedek kalmamalı. Çok önemli bir futbolcu. Onu sahada serbest bırakacaksın, sırtını sıvazlayacaksın. O zaman Trabzonspor kazanır. Bizim antrenörler, oyuncunun dilinden anlamıyor. Tamam asarsın, kesersin. Ona lafım olmaz. Ama, futbolcunla da diyaloğa gireceksin. Onun problemlerini çözeceksin. Avrupalı bunu yapıyor ve başarılı oluyor.

Trabzonspor'un golcüleri var ama orta sahada bütün yük Selçuk'un omuzlarında. Serkan o bölgeye kaydırılmalı. Ama, o sağ kanatta mahkum. G.Birliği'nde Ersun Yanal onu orta sahada oynatıyordu, şimdi ne değişti? Trabzonspor'un bu bölgesine destek şart.
Yazarın Tüm Yazıları