"TÜYAP Samsun Kitap Fuarı" başlıyor

Güncelleme Tarihi:

TÜYAP Samsun Kitap Fuarı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 15:36

"TÜYAP Samsun Kitap Fuarı" başlıyor

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - TÜM Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) tarafından organize edilen 'Karadeniz 3. Kitap Fuarı' kapılarını yarın ziyaretçilerine açacak.

TÜYAP, Türkiye Yayıncılar Birliği, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle hazırlanan 'Karadeniz 3. Kitap Fuarı' yarın Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açacak. Altı gün sürecek fuar, 26 Şubat Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak. Samsun'da bir otelde düzenlenen toplantıya TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral ve TÜYAP Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder katıldı.



Yarın açılışı yapılacak olan Karadeniz 3. Kitap Fuarı için bugün Serra Otel'de tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, 2017 yılına EV'leniyoruz Fuarı ile hızlı bir giriş yaptıklarını ve katılımın beklentilerinin üzerinde çıktığını belirterek, "Yarın kapılarını açacak olan Kitap Fuarı'na rekor sayıda ziyaretçi bekliyoruz ve fuarın çok başarılı bir şekilde sonlanacağını düşünüyoruz" dedi.



TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, ziyaretçi sayısının geçen yılın üzerinde olacağını beklediklediklerini söyleyerek, "Canan Tan, Ayşe Kulin, Mete Yarar, Yılmaz Özdil gibi en çok okunan ve tanınan yazarlar fuarımızda yer alacak. 2016 yılında düzenlediğimiz kitap fuarlarını toplamda, 1 milyon 674 bin 929 kişinin ziyaret etti. Bu sayı çok önemli. Çünkü Avrupa ülkelerinin hiçbirinde bu sayıya ulaşan kitap fuarı yok. Türkiye’de düzenlediğimiz en genç fuarımız Samsun Kitap Fuarı. İlki seçim dönemine denk gelmesi talihsizlik oldu. İlk fuarımız 69 bin 857 ziyaretçiyle kapandı. Fakat ikinci yıl bunun neredeyse iki katına eriştik. 110 bin 300 ziyaretçi oldu" dedi.



Her türlü kitabın fuarda bulunduğunu belirten Kavukçuoğlu, "Türkiye'nin hiç bir yerindeki kitabevinde fuarda sergilenecek kadar kitap yoktur. Bir çok okur yazar özellikle ilk ve orta öğretim çağındaki öğrenciler bu fuarda bir araya gelecek. Bir çok evde kitaplık kavramı yok. Çocuklar ailelerinden kitap sevgisi görmeyince kitaptan uzaklaşıyor. Kitaplar bir insanın hayatını değiştirebilir. TÜYAP olarak özellikle ilkokul çağındaki çocuklara kitabı sevdirmeye çalışıyoruz. Okullara giderek öğrencileri fuara davet ediyoruz. Ders kitapları dışında ilk kez kitap gören çocuklar olabiliyor. Fuar bu anlamda da öğrencilere büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.



Karadeniz Kitap Fuarı’na 210 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken, fuar süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan 50 kültür etkinliği düzenlenecek. Karadeniz 3. Kitap Fuarı’nda aralarında Aysel Çelikel, Canan Karatay, Azra Kohen, Ataol Behramoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Ahmet Günbay Yıldız, Canan Tan, Ali Ural, Ayşe Kulin, Büşra Küçük, Canfeza, Nilgün Ilgaz, Mete Yarar, Mavisel Yener, Yılmaz Özdil, Aret Vartanyan, Elif Doğan, Enver Aysever, Pelin Çift, İsmail Saymaz, Koray Avcı Çakman, Uğur Koşar, Sinan Canan, Koray Yersüren, Bahadır Yenişehirlioğlu, Özgür Bolat, İbrahim Ö. Kaboğlu ve Nuray Sayarı’nın da bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.



FUAR AÇILIŞ-KAPANIŞ SAATLERİ



Girişin ücretsiz olduğu Karadeniz 3. Kitap Fuarı her gün 10.00-19.30, kapanış günü 26 Şubat 2017 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.



TRAMVAY İLE ULAŞIM KOLAYLIĞI



Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçilerin beklendiği Karadeniz 3. Kitap Fuarı'na tramvay ile ulaşım kolaylığı sağlanıyor. Ziyaretçiler tramvayı kullanarak Tekkeköy'deki TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre merkezine ulaşabilecek.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!