Tüy kadar hafif lezzetler

Güncelleme Tarihi:

Tüy kadar hafif lezzetler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:25

"Salatayla karın mı doyarmış" demeyin! Ebru Omurcalı'nın Salatalar Kitabı'ndan sağlığın ve hafifliğin pratik tariflerini derledik. “Tek tabakta her şey” prensibiyle etle ve bakliyatla harmanladığı salataları, sofranızdan eksik etmeyin.

Haberin Devamı

MÜKEMMEL SALATALARIN PÜF NOKTALARI

Tüy kadar hafif lezzetler
Yeşil yapraklı salatalarınızı 15 dakika sirkeli suda bekletin.
Tüy kadar hafif lezzetler
Yeşil yapraklı salatalarınızı bıçak yerine elinizle parçalayın.
Tüy kadar hafif lezzetler
Sosu servis etmeden hemen önce dökün.
Tüy kadar hafif lezzetler
Lahana gibi sert yapraklı salataları önceden doğrayıp üzerine biraz sıvı yağ ve sirke gezdirerek buzdolabında bekletin. Üzerini hava almayacak şekilde öpün.
Tüy kadar hafif lezzetler
Haşlanmış sebzelerin salatada parlak rengini korumak için, sebzeler piştikten sonra buzlu suda bekletin.

Haberin Devamı

BAL KABAKLI ROKA SALATASI

Tüy kadar hafif lezzetler

Malzemeler:

400 gr balkabağı
2 adet kırmızı pancar
1 demet roka
Yarım demet Ispanak

Üzerine:

Yarım su bardağı lor peyniri
1 çay bardağı yer fıstığı

Sos için:

1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı balsamik sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:

İri küpler halinde doğranmış pancar ve kabakları fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz serpin ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Doğranmış ıspanağı hafifçe soteleyin, roka, peynir, fıstık, kızarmış kabak ve pancarla harmanlayın. Sos malzemelerini ayrı bir kapta çırpıp salatanın üzerine dökün, iyice karıştırıp servis yapın.


HARISSA BAHARATLI HAVUÇ SALATASI

Tüy kadar hafif lezzetler

Malzemeler:

4 adet havuç
1 çay bardağı ceviz
Yarım demet maydanoz

Sos için:

5 diş sarımsak
1 adet kuru acı kırmızı biber
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kimyon tohumu
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay bardağı krem peynir
Tuz

Hazırlanışı:

Haberin Devamı

Sosu hazırlamak için kuru kırmızı biberleri sıcak suda yarım saat bekletin. Ezilmiş sarımsak, közlenmiş ve kabukları soyulmuş biber, baharat ve tüm sos malzemelerini mutfak robotunda pire haline getirin. Havucu iri olacak şekilde rendeleyip 3 çorba kaşığı zeytinyağında rengi koyulaşana kadar soteleyin. Hazırladığınız sosu, kıyılmış maydanozu, cevizi ve havucu iyice karıştırın. Salatanızı 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

KAYISILI KUSKUS SALATASI

Tüy kadar hafif lezzetler

Malzemeler:

2 su bardağı kuskus
Yarım su bardağı doğranmış kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 adet limon kabuğu rendesi
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı sumak
Sos için
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Üzerine nar taneleri

Hazırlanışı:

Haberin Devamı

Kayısı, kuru üzüm ve limon kabuğu rendesini zeytinyağında kimyonla beraber soteleyin. Kuskusu haşlayıp süzün, kıyılmış yeşillikler ve sote meyvelerle karıştırın. Sos malzemelerini çırpıp kuskusla birleştirin. Nar taneleri serperek servis yapın.

SUSAMLI MANTAR SALATASI

Tüy kadar hafif lezzetler

Malzemeler:

300 gr mantar
Yarım göbek marul
1 adet kırmızı soğan
10 adet kiraz domates
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı dilim zeytin
1 çay bardağı soyulmuş badem
2 çorba kaşığı susam
Peynirli salata sosu
1 çay bardağı krem peynir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı sirke
5 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Haberin Devamı

Mantarları temiz ve nemli bir bezle temizleyin. Arzu ettiğiniz şekilde mantarları dilimleyin ve 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kabukları soyulmuş bademleri ve susamı mantarlara ekleyerek hafifçe kızartın. Sos malzemelerini bir kâsede çırpın. Salata malzemeleri, dilim zeytin, sote mantar ve bademi salata sosuyla harmanlayarak servis edin.

YOĞURTLU KABAK SALATASI

Tüy kadar hafif lezzetler

Malzemeler:

1,5 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
3 adet kabak
Yarım demet dereotu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Kabakları rendeleyin ve elinizle sıktıktan sonra tavaya koyun. Zeytinyağında çevirerek soteleyin. Ezilmiş sarımsak ve yoğurdu çırpın. Kıyılmış dereotu ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. Zeytinyağında pul biberi kızdırın, salatanın üzerine döküp servis edin.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!