Tütüncü 'Yörük Gelini' sergisinde

Güncelleme Tarihi:

Tütüncü Yörük Gelini sergisinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 12:30

Tütüncü 'Yörük Gelini' sergisinde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) bünyesinde oluşturulan Antalya Kadın Müzesi tarafından açılan 'Yörük Gelini' sergisini ziyaret etti.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde açılan serginin ziyaretinde Tütüncü'ye, ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Antalya Kadın Müzesi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik eşlik etti.

Nevzat Çevik, sergideki Yörük hayatını ve düğünü özetleyen fotoğraflar, Yörüklerin gündelik yaşamında kullandığı etnografik objeler, Yörük dokumaları ve Döşemealtı halıları hakkında Tütüncü'ye bilgi verdi. Çevik, “Sergide, bugün ve dün arasında kurulacak bağların en güçlüsü ve en şenliklisi olan gelini ve dolayısıyla düğünü konu aldık" dedi.

DUVARDAKİ BEREKET

Çevik, Başkan Tütüncü'ye tanıttığı serginin vurucu simgesi ve Deniz Koparal'ın eseri olan 'Duvardaki Bereket' enstalasyonuyla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı: “Eser, Yörük gelini sitilizasyonu. Gelin bu eserde, çadırın, yurtun direği biçimde ifade edilmiş. Gelinin getirdiği bereketle dikilen ve kadınla ayakta duran çadırı, yuvayı simgelemektedir."

Başkan Tütüncü, Yörük kültürünü tanıtmayı amaçlayan böylesi güzel ve başarılı bir sergiyi hazırlamalarından dolayı ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Antalya Kadın Müzesi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik'e ve sergide emeği olanlara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!