Tutuklu yakınları cumartesi eyleminde

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu yakınları cumartesi eyleminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamındaki tutuklamalar, eylemle protesto edildi.

Haberin Devamı

Tutuklu yakınları, “İzmir’de adalet istiyoruz”, “Adil yargı herkesinh hakkı” sloganları bağırdı. Afet’ adlı köpeğin boynuna da, tutuklu sahibi İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay’ın serbest bırakılması için, “Ali’yi bekliyoruz” yazısı asıldı.

Eyleme Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da destek verdi. Tutuklu yakınları adına açıklama yapan İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı’nın kardeşi Kaner Kırmızı, şunları söyledi:

Canımız yanıyor

“Niyetimiz, adaletin bir an evvel gerçekleşmesi için çağrı yapmaktır. Canımız yanıyor, içimiz acıyor. Hayatında mahkeme kapısı görmemiş olan bizler, şimdi cezaevleri kapısında özlemle beklemekteyiz. Ortak dileğimiz, tutuklamaların cezaya dönüştüğü bu sürecin bir an önce bitmesi. Yakınlarımızın özel yetkili mahkemelerde yargılanmasını istemiyoruz. Geç kalan adalet, adalet değildir. Tüm İzmirliler adına İzmir’de adalet istiyoruz.”  Kırmızı, her cumartesi günü, kentin çeşitli noktalarında aynı gerekçeyle benzer eylemlerde bulunacaklarını da dile getirdi. Grup, açıklamanın ardından ıslıklı ve alkışlı protesto da bulunup olaysız dağıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!