Tutuklanan eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un ifadesi

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanan eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okurun ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 15:31

ANADOLU Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu İş Mahkemesi Hakimi olan İbrahim Okur’un savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Haberin Devamı

"CEMAATLE ALAKAM YOKTUR"

Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmasına karar verilen Okur’un savcılıkça alınan ifadesinde, "Benim cemaatle geçmişten bugüne kadar hiçbir alakam ve bağlantım yoktur. Öğrencilik yıllarında İzmir’de gecekondu olarak değerlendirilecek bir evde kaldım. Meslek hayatına başladıktan sonra da o dönem ki cemaatle herhangi bir organik ilişkim olmamıştır. Meslektaşlarımız arasında bulunan ve cemaatçi olduğu iddia edilen kişilerle olan irtibatım da diğer meslektaşlarımla olduğu kadardır" dediği öğrenildi.

"FETULLAH GÜLEN’DEN TALİMAT ALMADIM"

Haberin Devamı

Okur’un ifadesinin devamında "Görev yaptığım dönem içinde hiç bir zaman Fetullah Gülen’den, doğrudan veya dolaylı olarak ve de hiçbir kimseden emir ve talimat almadım. Meslektaşlarımdan gelen talepleri uygunluk derecesine göre değerlendirme yapıyordum. Bu kapsamda, yasa ve yönetmeliklere aykırı hiç bir imza atmadım ve oy kullanmadım. Son HSYK seçimlerinde aldığım oy miktarı bunu göstermektedir. Cemaate 7 Şubat krizinden sonra ciddi anlamda tavır aldım. Bunu çeşitli şekillerde yanlış olan davranışları da kamuoyuna ilettim" şeklinde konuştuğu belirtildi.

"15 TEMMUZ GECESİ..."

Suçlamaları kabul etmediğini söylediği öğrenilen Okur’un, "Darbe girişiminde bulunabilecek kişilerle hiç bir şekilde organik ve inorganik bağlantım yoktur. 15 Temmuz gecesi internet açıldığında sosyal medya hesaplarından 01.00 sıralarında yapılan kalkışmayı yapanların yargılanması gerektiği ve bu harekete karşı olduğumu beyan eden açıklamalarım olmuştur " şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!