Tutku’suz aslan mutsuz

FRANSIZ monşeri olmalarına rağmen “Hayata yapılacak o kadar çok hata varki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok”diyen Jean Paul Sartre’ı hiç dinlemiyor Galatasaray’lılar...

Haberin Devamı

Galatasaray Medical Park’ın “pivotsuz basketbol”mucidi koçu Oktay Mahmuti bir kere daha parkenin hata kabul etmez gerçekleriyle yüzleşti. Adriyatik Ligi’nden transfer ettikleri Boris Savovic’i oynatamayınca sonuç matematiksel hüsran tabii ki. Dış atışa dayalı dört kısalı basketbol oynamak için topa sahip olmak lazım. Ribaundu alamazsan “kahır”dan başka bir şeye sahip olamazsın. Basketbol zor gibi görünen çok kolay oyundur aslında ama hesaba kitaba dayanır.

Macera yok güven var

ANADOLU Efes’in deneyimli atıcıları kaçırdıklarını hücum ribaundlarını alarak ikinci defa kullandılar hucumlarını maç boyu. Cimbom gerilim yönünden yüksek, kalite yönünden düşük maçın bütün çeyreklerinin başında ancak oyuna girebildi.Çeyreklerin ikinci yarıların da ise Anadolu Efes hücum kalitesini sergiledi.
Maçı (16 sayı 17 ribaund) ile oynayan Savanovic ikinci çeyrekte üçlüklerle bezediği mükemmel performansıyla maçı bitirdi aslında.Vujacic de az hatalı akşamında olunca sayı bulmakta fazla zorlanmadı. Batista ve Barac da pota altından yeter miktarda sayı ürettiler.

Haberin Devamı

İşi bilmek gerek

OKTAY Mahmuti alan savunması başvurmalarıyla oyunda kalmaya çalıştıysa da Tutku’nun olmadığı, Ender’in sakat sakat oynadığı akşamda sadece Gordon’un eline baktı ki bu seviyede maç kazanmak mümkün olamazdı. 45-32 lik ribaund üstünlüğü yanısıra Efes, 40 topu boyalı alandan, 27 topu ise 8 isabetle (%27) üçlük olarak kullanarak akıllı bir maç çıkardı.Cimbom’un tersine ihtiyacı olan penetre eden oyun kurucu transfer eden  Efes, Oliver Lafayette’ye de 10 dakika süre vererek maksimum yararı çıkardı. Sizin anlayacağınız, iki ahbap çavuşumuzdan biri alnını karışlarken, işi bilen maçı aldı götürdü.

Yazarın Tüm Yazıları