Tutanakta 19 kurşun

Güncelleme Tarihi:

Tutanakta 19 kurşun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 23:02

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 Ocak akşamı öldürülen DBP Parti Meclisi üyesi Seve Demir ile Fatma Uyar ve Pakize Nayır’ın otopsi tutanağı açıklandı. Demir’de 11, Uyar’da 3, Nayır’da 5 kurşun bulundu.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde öldürülen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyesi Seve Demir ile Fatma Uyar ve Pakize Nayır'ın otopsi rapor tutanağında 3 kadının cesedinde 19 kurşun bulunduğu belirtildi.

Tutanaktaki bilgiler özetle şöyle:

Seve Demir'in kafatasının parçalandığı, vücudunda 5x3, 2x1 ve 2x1 santimetrelik ateşli silahlara ait 11 kurşun girişlerinin olduğu belirtilerek şöyle denildi: "Kafa ön bölgesiyle alın parçalanmış olup, burun kemiği ve üzerindeki cilt ortadan ikiye ayrılmış, kafa boşluğu ve kafa kaidesi görünür hale gelmiştir. Kafadaki saçlı deride, kafa kubbe kemiklerinde geniş doku kayıpları olması nedeniyle yaralanmanın ateşli silah mermi çekirdeği veya herhangi bir patlayıcı mühimmatla meydana gelip gelmediğini ayrımının yapılamadığı...”

Haberin Devamı

Fatma Uyar’ın cesedinde 3 ateşli silah kurşunu ve 5 muhtemel ateşli silah mermi çekirdeği parçası isabet ettiği belirtildi. Uyar'ın ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmalarına bağlı kırıklar ile büyük damar yaralanmasından gelişen dış kanama sonucu meydana geldiği kanaati bildirildi.

Pakize Nayır’a 5 ateşli silah kurşunu isabet ettiği ve bunların öldürücü nitelikte olduğu belirtildi ve "Cesetten herhangi bir ateşli silah mermi çekirdeği veya parçası veya metalik cisim elde edilemediği, atışların elbiseli bölgelere isabet etmesinden dolayı, atış mesafesinin tayini için elbiselerin atış artıkları açısından incelenmesi gerektiği, kişinin ölümünün çoklu ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı çoklu iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği kanaatindeyiz" denildi.

Tutanakta Seve Demir’i teşhis eden HDP Milletvekili Leyla Birlik’in şu ifadesi yer aldı: “Demir’in kafasının üst kısmının olmaması infaz edildiğini gösterir. Ambulans şoförü 3 kadının yan yana yakın mesafede olduğunu söyledi. Bu da infaz edildiğini göstermektedir.” m Ferit ASLAN / DHA

VALİLİK: ÇATIŞMADA ÖLDÜLER

ŞIRNAK Valiliği olaydan 3 gün sonra yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Silopi’de 3 kadının infaz edildiği yönünde çıkan haberler tamamen gerçek dışıdır. Olay aşağıdaki şekilde olmuştur; 04.01.2016 günü Silopi ilçesinde dere yatağında bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıkmıştır. Güvenlik kuvvetlerine karşı silahlı çatışmaya girenlerden 3’ü 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjörle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!