Tut Elimi Edirne Derneği’nden Örnek Proje: "Duvarları Yıkalım"

Güncelleme Tarihi:

Tut Elimi Edirne Derneği’nden Örnek Proje: Duvarları Yıkalım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 17:12

TUT ELİMİ EDİRNE DERNEĞİ, 'DUVARLARI YIKALIM' PROJESİ KAPSAMINDA İSTANBUL VE EDİRNE’DEKİ DEVLET KORUMASI ALTINDAKİ GENÇLERİ BİR ARAYA GETİRDİ. GENÇLER, DOĞAYLA İÇ İÇE OLMANIN YANI SIRA, DAYANIŞMA VE BİRLİK RUHU İÇİNDE GÜN BOYU ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİREREK, YENİ DOSTLUK VE KARDEŞLİK İLİŞKİLERİNİN DE TEMELLERİNİ ATTI.

Tut Elimi Edirne Derneği, ’Duvarları Yıkalım’ projesi kapsamında İstanbul ve Edirne’de devlet koruması altındaki gençleri bir araya getirdi. Gençler, doğayla iç içe olmanın yanı sıra, dayanışma ve birlik ruhu içinde gün boyu çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek, yeni dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin de temellerini attı.
Tut Elimi Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen ’Duvarları Yıkalım’ projesi kapsamında, İstanbul FMV Ayazağa Işık Lisesi, Enka Okulları, Terakki Vakfı Okulları ve Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri ile Edirne’deki devlet koruması altındaki çocuk ve gençler Karaağaç Mahallesi’nde bulunan at çiftliğinde kahvaltıda bir araya geldi.
İstanbul’dan gelen 71 öğrenciyle devlet koruması altındaki öğrencilerin buluştuğu etkinlikte, doğayla iç içe olmanın yanı sıra, dayanışma ve birlik ruhu içinde gün boyu çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek, yeni dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin de temelleri atıldı.
"TOPLUMDAKİ BAZI DUVARLARI YIKMAK İSTİYORUZ"
Tut Elimi Edirne Derneği Başkanı ve aynı zamanda Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük’ün eşi olan Şule Yörük, bütün çocukların bir ve beraber olması gerektiğini belirterek, "Aile içinde yetişenler veya devlet koruması altında olanlar ayrımını kaldıralım amacındayız. Çocuklarımızın da diğer çocukların onları sahiplendiğini görmelerini istiyoruz. Çünkü onlarda da böyle bir düşünce var. Kendilerini çok iyi hissetmiyorlar bazen topluma karşı. Biz onların aklında bu duvarları da, toplumdaki duvarları da yıkmak istiyoruz. Onun için böyle beraber bir etkinlik planladık" dedi.
Tut Elimi Derneği Başkan Yardımcısı Ayşegül Yörük ise koruma altındaki çocukların en büyük sıkıntılarının, zaman zaman farklı olduklarını hissetmeleri olduğuna değinerek, "Biz onların ayrı olduklarını düşünmüyoruz. Ve aileleriyle büyüyen her çocuk, yarın devlet koruması altına girebilmek üzere bir aday bizim için. Biz böyle bakıyoruz. Yarın anne veya babaya bir şey olduğunda hepimizin çocukları devlet tarafından koruma altına alınabilecek durumda olabilir. Onun için onları ayırt etmeden kendi çocuklarımızla birlikte harmanlamak için buradayız" diye konuştu.
Çiftliğin işletmecisi ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi At Antrenörlüğü Bölümü mezunu olan Uğur Kırkuva da farkındalık oluşturulması için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğine inandığını dile getirerek, "Biz de burada bunu yapmaya çalıştık. Bir kahvaltı etkinliğimiz olacak, sonrasında genç arkadaşlarımızı atlarla tanıştıracağız. Keyifli olacağını düşünüyorum. Onların atlara temas edebilmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Kahvaltıda bir araya gelen gençler gün boyu çeşitli aktivitelerde bulunarak, mis meyve sabunu yapımı, duvar boyama ve at binme gibi deneyimleri yaşama fırsatı buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!