TÜSİAD, yönetimi Brüksel'de topladı

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD, yönetimi Brükselde topladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Avrupa Birliği ülkeleri başkentlerinde gerçekleştireceği temasları dün Brüksel'de başlattı. TÜSİAD Yönetim Kurulu toplantısı, dün Brüksel'deki temsilcilik binasında yapıldı.

TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu ile Aldo Kaslowski, Mustafa Koç, Feyhan Kalpaklıoğlu, Mehmet Ali Babaoğlu, Murad Dural, Lütfi Yenel, Haluk Tükel ve Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası'ndan oluşan heyet, Yönetim Kurulu toplantısında, ‘‘Türk özel sektörünün AB ile ilişkilerde Helsinki Zirvesi'ne doğru son girişimleri ve Helsinki sonrası olası stratejiler’’ konulu özel gündem maddesini ele aldılar.

Erkut Yücaoğlu, daha sonra, AB kurumları, özel sektör ve basın temsilcilerinin oluşturduğu topluluğa konferans vererek, Türkiye'nin ve iş dünyasının AB'ye yaklaşımını değerlendirdi. Yücaoğlu başkanlığındaki heyet, TÜSİAD ile Belçika Sanayicileri Federasyonu (FEB) arasında yapılan ikili toplantıya da katıldı. Belçika'da Avrupa Parlamentosu üyeleri ve AB'nin etkin çevreleriyle sosyal temaslarda da bulunacak TÜSİAD heyeti, daha sonra diğer AB başkentlerine gidecek.

TÜSİAD heyeti, Brüksel'deki temaslarını tamamladıktan sonra, yarın İsveç'e geçecek. Heyet Finlandiya, İtalya, Fransa, Danimarka, Hollanda, Avusturya ve Portekiz'i de ziyaret edecek. Yetkililer, bu gezilerin programında yoğun ve farklı etkinlikler öngörüldüğünü belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!