TÜSİAD, Parris’i ABD’de Türkiye elçisi yaptı

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD, Parris’i ABD’de Türkiye elçisi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile ABD’li düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’nün (The Brookings Institution) oluşturduğu "Türkiye 2007" adlı projenin başına ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris getirildi.

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, Brookings Enstitüsü’yle birlikte "Türkiye 2007" projesi oluşturulduğu anımsatılarak, bir yıl sürecek projenin direktörlüğüne, 1997 ile 2000 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçilik görevini yürüten Mark Parris getirildiği bildirildi. Parris, 1 Şubat 2007 tarihinden itibaren göreve başlayacak. Parris, 2007 yılının Türkiye için çok önemli bir yıl olacağını belirterek, projenin, ABD’de, Türkiye ve çevresindeki gelişmeler konusunda iyi bir tartışma ortamı sağlayacağını dile getirdi. Parris, projenin Türkiye’nin siyasal dinamikleriyle ilgili önyargıların ortadan kalkması için iyi bir fırsat olacağını belirtti. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı da, "Türkiye 2007" projesinin, kritik bir dönemde ABD ile Türkiye arasında daha sağlıklı bir diyalog kurmaya katkı sağlayacağını ifade etti. Brookings Enstitüsü’nden yapılan açıklamada ise, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağı 2007 yılının Türkiye için önemli bir yıl olacağı ve bu seçimlerin Türk siyasal sisteminin yakın geleceğini şekillendireceği belirtildi. Açıklamada, seçim sürecinin yanı sıra Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin de Türkiye’nin, ABD, İslam dünyası ve İsrail ile ilişkilerine yön vereceği vurgulandı.

2007 Projesi nedir

TÜRKİYE 2007 projesi ile, Türkiye ve yakın çevresinde gelecek yıl yaşanacak siyasal gelişmelerin, ABD’de yüzeysel kalıpların ötesinde, doğru biçimde algılanması için Türkiye’nin siyaset alanında önde gelen akademisyen ve uzmanlarının da katılımıyla sağlıklı bir tartışma platformu oluşturulması amaçlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!