TÜSİAD: Liderler bize vize almaya geliyor

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Liderler bize vize almaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, Bülent Eczacıbaşı'nın İstanbul Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı TÜSİAD adına ağırlamadığını söyledi. Yücaoğlu, ‘‘Liderler bize gelip vize almaya çalışır. Biz lider aramıyoruz’’ dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, ‘‘Kim görüşmek isterse görüşürüz. Biz lider aramıyoruz, liderler bize gelip vize almaya çalışıyorlar’’ dedi. Yücaoğlu, 4. Kalite ve Yönetim Sistemleri Fuarı'nın açılışının ardından gazetecilerin soruları üzerine, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın evinde düzenlenen ve Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplantıyı değerlendirdi.

‘‘Eczacıbaşı'nın Erdoğan ile yaptığı toplantı hakkında ne düşünüyorsunuz?’’ sorusu üzerine Yücaoğlu, şunları söyledi:

‘‘Herkes yemeğini yapar, konuşur. Ben herkesle görüşülmesi taraftarıyım. Zannediyorum önce Recep Tayyip Erdoğan'dan bir talep gelmiş. O da (Buyrun gelin) demiş ve konuşmuşlar. Dolayısıyla birtakım görüşlerin ele alınması açısından paylaşma olmuş. Ben yoktum, katılamazdım, katılamadım.’’

TOPLANTIYI BİLİYORDUM

Yücaoğlu, toplantıdan bilgisi olduğunu da ifade ederek, Bülent Eczacıbaşı'nın o toplantıyı TÜSİAD'daki sıfatı ile yapmadığını söyledi. ‘‘Bu Türkiye'de bir lider arayışının işareti midir?’’ sorusuna da Yücaoğlu, şu yanıtı verdi:

‘‘Ben öyle diyemiyorum. İşadamları her türlü kesimin temsilcileriyle konuşmak durumundalar. Eğer gündemde müşterek noktalararanırsa o zaman tabii toplumun talepleri de aynı yöne gider diye düşünüyorum. Bunların bir kısmıyla daha müşterek konularımız olabilir.Bir kısmıyla da olmayabilir. Gözardı etmemek lazım.’’

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yücaoğlu, ‘‘Sizin kulağınıza gelen, başka liderlerle de görüşme gibi bir gündem var mı?’’ sorusunu da, ‘‘Kim görüşmek isterse görüşürüz, ne olacak? Biz lider aramıyoruz. Liderler bize gelip vize almaya çalışıyorlar’’ diye yanıtladı.

DEMOKRASİ ÇAĞRISI

Yücaoğlu, ‘‘Demokrasi çağrınızın devamında ne olabilir?’’ sorusu üzerine de ‘‘çağrı netleşerek devam edecek. Alt kalemleri belirerek devam edecek. Tepkileri çok müsbet oldu. Kimse tenkit etmedi. Ters birşey söylemedi’’ dedi. Ek vergi ile ilgili bir başka soru üzerine de Yücaoğlu, ‘‘Ne olduğunu anlamamız lazım. Ülkenin gerçeklerine paralel düşünmek lazım.Ölçüsü nedir? Ne vergiden gelecek? Bunun bütçe ile ilgisi nedir? Bunu anlamadan birşey söylemek zor. Çok makul bir ölçü olursa olabilir diye düşünüyorum’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!