Tuşbalı Anneler Üniversiteli Oluyor

Güncelleme Tarihi:

Tuşbalı Anneler Üniversiteli Oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 14:41

YYÜ'DE ANNE ÜNİVERSİTESİ PROTOKOL İMZA TÖRENİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Tuşba Belediyesi ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı ‘Anne Üniversitesi’ projesi kapsamında Tuşbalı anneler üniversite okuyacak.
YYÜ, Tuşba Belediyesi ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen ‘Anne Üniversitesi’ projesinin protokol imza töreni YYÜ Senato Salonu’nda yapıldı. 30 ila 50 yaş arasında olup üniversiteye gidememiş kadınların faydalanacağı proje, üç dönemden oluşmaktadır. 4 haftadan oluşan her dönemde 60 öğrenci alınacak ve her kursiyer 27 saat ders aldıktan sonra sertifika almaya hak kazanacaktır. Anne Üniversitesi Projesi kapsamında kursiyerler; kültür, davranış ve değerler eğitimi, şiddet ve felsefesi, insan hakları, çocuk ve eğitim, çocuk gelişimi ve oyun, kent ve yaşam, aile içi iletişim, stres ve baş etme yolları, geleneksel ve çağdaş sanat konularında eğitim görecekler.
İmza töreninde bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Anne Üniversitesi Projesi’nin Van için önemli bir proje olduğunu belirterek, “Anne Üniversitesi Projemiz, hayata geçtikten sonra, üniversitemizin işbirliği içerisinde çok etkin bir şekilde uygulamaya konulacak ve çıktılarda çok pozitif bir şekilde toplumumuzda hissedilecektir. Yine bu projemizin akabinde üniversite, Tuşba Belediyesi ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yer aldığı üçlü işbirliği çerçevesinde çocuk üniversitemiz ve erişkin üniversitemiz de gelecektir. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ben bu duygularla projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgeökçe ise, YYÜ’nün Tuşba’da olmasının ilçe için önemli bir şans olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızın ilk öğretmenleri olan annelerin daha donanımlı, sosyal ve özellikle eğitim açısından çocuklarımızın daha mükemmel yetişmesi için bu güzel projeyi üniversitemiz, Tuşba Belediyesi ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerçekleştireceğiz. Burada annelerimiz, çocuklarının yetişmiş olduğu üniversite sıralarında aynı havayı soluyacak, çocuklarının burada nasıl alın teri döktüğünü ve üniversiteye gitmenin ne kadar zor olduğunu görecekler. Toplumun mutluluğu ve huzuru aileye bağlı olup, anneden geçiyor. Bu anlamda annelerimizi burada, çok kıymetli hocalarımızın deneyimleri ve tecrübeleriyle kısa bir sürede üniversite mezunu edip, çocuklarını daha mükemmel yetiştirebilmelerini ve gelecek adına hayat boyu öğrenmenin ne olduğunu burada göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani de, Anne Üniversitesi Projesi ile hayatının herhangi bir yerinde eğitimini yarım bırakmış veya tamamlamak isteyen annelere yönelik yapılan bu faaliyetin çok büyük bir önem arz ettiğini belirtti. Eğitim öğretimin kalitesinin arttırılması manasında annelerin eğitimli olması gerektiğinin altını çizen Ceylani, “Annelerin bu konuda bilinçli olması, tamamen bir sinerji oluşturmakta ve dolayısıyla bu ailenin öbür fertlerine de geçmektedir. Üniversiteyle annelerimizin buluşması sonucunda anneler, çocuklarının hangi dersleri gördüğünü, nasıl bir ortamda eğitim öğretim yaptığını görecekler. Üniversite ortamını görmek ve bu anlamda bilgi sahibi olmak, anneler için çok önemlidir. Bu projeyle birlikte üniversiteye ve üniversite okumaya karşı olan duyarlılığın artacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.
Okul aile birliği ile birlikte okullarda ve mahallelerde annelerin kaydını alacaklarını dile getiren Ceylani, “Okul aile birliği aracılığıyla annelerimiz gelip burada kültür, değerler eğitimi gibi birçok derste eğitimler alacaklar. Dolayısıyla hem annelerimizin saygınlığı hem de özgüvenleri aratacaktır” dedi.
Tören, proje hakkında bilgilerin sunulması ve protokolün imzalanması ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!