Tuşba Belediyesi 'Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi' açtı

Güncelleme Tarihi:

Tuşba Belediyesi Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 12:35

Tuşba Belediyesi 'Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi' açtı

Haberin Devamı

VAN, (DHA)-VAN'ın merkez Tuşba Belediyesi, "Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi" sayısını ikiye çıkardı. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, gençlerin eğitimi ve sorunlarının çözümü için büyük çaba içersinde olduklarını söyledi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Şemsibey Mahallesine yeni bir Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi açtı. Açılışa, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe,Tuşba Belediyesi Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Şemsibey Mahallesinde açılan merkezde vatandaşlara okuma-yazma, Kuran, İngilizce, Arapça, Kürtçe dil kursu, giyim ve dikiş nakış, satranç kursu gibi çeşitli alanlarda eğitim hizmetlerinin verileceği belirtildi. Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe her mahaleye bir eğitim merkezi açmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Tuşba Belediyesi'nin Sosyal Belediyecilik anlamında özellikle eğitime çok büyük önem verdiği tüm halkımız tarafından yakinen bilinmektedir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Şemsibey Eğitim Merkezi, bizim açımızdan çok büyük bir önem arz etmekte olup Tuşba Belediyesi olarak çocuklarımızın ve halkımızın eğitimi konusunda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzun bir göstergesidir. Bir İlçe Belediyesi özellikle yol yapar, park yapar, temizlik, çevre koruma, zabıta ve yüzlerce bunun gibi hizmetleri periyodik olarak verir. Ancak eğitimsiz ve bilgisiz bir toplum da bu hizmetler hiç bir şey ifade etmez. Biz Belediye başkanlığına seçilmeden evvel bir eğitimci olarak görev yapıyorduk, eğitimin önemini en iyi bilenlerden biri olarak tüm hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetlerimizi en iyi şekilde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın okullarında gördükleri eğitimlerinin yanı sıra bu hizmete açtığımız merkezlerimizde öğrendiklerini pekiştirerek bilinçli, yaşam kalitesini artıran, her şeyin farkında olan, hakikatleri bilen ve tam donanımlı bir gençlik için geceli gündüzlü çabalıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Amacımız, gençlerimize eğlenceli vakit geçirterek toplumdaki kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak"

Kurs Merkezi'nin açılışının ardından kurslarda eğitim gören 9 ve 12 yaş aralığındaki çocuklara ayakkabı, kazak, mont, pantolon, gömlek, atlet ve bereden oluşan giyim yardımı yapıldı. Başkan Özgökçe, soğuk ış günlerinde çocukların üşümesini ismedidiklerini de belirterek," Eğitmenlerimizin tespit ettikleri hemen tüm ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz. Gelir seviyesi düşük olan mahallelerimizde çocuklarımız bu soğuk kış günlerinde hasta olmasınlar diye çeşitli kışlık kıyafetler ve ayakkabı ihtiyaçları belediyemizce karşılandı. Sosyal belediyecilik anlamında bu tür destek ve yardımlarımızı arttırarak sürdüreceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!