TÜS-KOOPBİR Genel Başkanı Uysal:

Güncelleme Tarihi:

TÜS-KOOPBİR Genel Başkanı Uysal:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 18:55

- "Sulama kooperatiflerini ve örgütlerini dışlayan bir su yönetimi ile entegre bir su yönetimi olamaz"

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜS-KOOPBİR) Genel Başkanı Halis Uysal, "Sulama kooperatiflerini ve örgütlerini dışlayan bir su yönetimi ile entegre bir su yönetimi olamaz" dedi.

Uysal, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yarı kurak bir iklim kuşağı içinde yer aldığını, su kullanımını teşvik etmek için bütüncül ve sürdürülebilir bir politikaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

TBMM'de "su yönetimi" ile ilgili yeni yasa çalışması olduğunu hatırlatan Uysal, daha önceki bir tebliğde sulama kooperatiflerinin Havza Yönetim Heyetleri'nin asil üyesi olarak gözükmediğini, 4 Temmuz 2014'teki ulusal havza yönetim stratejisinde de su kullanıcı örgütlerinden hiç söz edilmediğini bildirdi.

Uysal, suyu en çok kullanan örgütlerin kanun hazırlanışı ve kapsamından uzaklaştırıldığını savunarak, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Sulama kooperatiflerini ve örgütlerini dışlayan bir su yönetimi ile entegre bir su yönetimi olamaz. AB'nin su çerçeve direktifiyle uyumlu olamaz, uygulamada beklenen sonucu sağlanamaz görüşündeyiz. Ülkemiz genelindeki 2 bin 500 sulama kooperatifi, 300 bin çiftçi ortak ile 1 milyon 800 bin nüfusu temsil ederek üretim, istihdam, göçü önleme gibi birçok alanda çok önemli katkılar sağlamaktadır. Sulama kooperatiflerin özellikle bizim gibi ülkelerde tarımsal sulama gibi stratejik bir konuda büyük önem taşıdığı açıktır. Bu nedenle sulama kooperatiflerinin yaşadığı sorunlardan bir an önce kurtarılması su yönetiminde daha etkin rol alması gerekir. Aksi takdirde yeraltı ve yerüstü sularımızın verimli kullanılması sadece sözde kalacak ve bunun olumsuz etkilerini tüm ülke olarak yaşamak zorunda olacağız"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!