TÜRSAB heyeti Lisinia'da

Güncelleme Tarihi:

TÜRSAB heyeti Lisiniada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 15:47

TÜRSAB heyeti Lisinia'da

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyeti, Lisinia Doğa Proje Alanı'nda lavanta hasadı yaptı.

TÜRSAB heyeti, Vali Şerif Yılmaz'la birlikte Burdur'un Karakent Köyü yakınlarındaki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda lavanta hasadına katıldı. Alanı gezen heyet proje sorumlusu Öztürk Sarıca'dan bilgi aldı.

Vali Şerif Yılmaz, Burdur'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtılması için çalışma yaptıklarını belirtirken, "Lisinia'da bugün sembolik olarak lavanta hasadını başlattık. Özellikle Öztürk bey bizim bölgemizde tıbbi aromatik bitkilerle ilgili uzun zamandan beri çalışma yapan veteriner hekim bir arkadaşımız. Sadece tıbbi aromatik bitki değil bunun yanında da Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla işbirliği yapmak suretiyle de yaban hayatında yaralanan, zarar gören, bakıma muhtaç olan hayvanların tedavi ve rehabilitasyonu yapılıyor. Doğayla iç içe burada insanlarımızın görebileceği bir alan. Bugün de TÜRSAB heyetimiz ilimizi ziyarete geldi. Özellikle hasadı bugüne beklettik. Gelen heyetimiz de lavanta ile ilgili yapılan çalışmaları, lavantanın verdiği görselliği yakalasınlar, görsünler" dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın da TÜRSAB'ın ülkenin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak gibi bir misyonu olduğunu belirtti. Günaydın, "Bugün kalabalık bir heyetle buradayız. İç turizm dinamiklerini harekete geçirmek için çok ciddi çalışmalar yaptık. Bu bölgeye 4 ay içinde ikinci gelişimiz. İlk gelişimizde çok güzel sonuçlar aldık. Gelişimizden yaklaşık iki hafta sonra bu bölgeye turlar gelmeye başladı. Bunu da örnek alıp yanımızda ulusal ve uluslararası alanda çok ciddi tur operatörleriyle, bölge başkanlarımızla, yönetim kurulumuzla geldik. Bizim amacımız özellikle doğa turizmini bu bölgede üst safhaya getirmek. Çünkü elimizde çok güzel rakamlar var. Dünyada doğa turizmi işinde yaklaşık 150 milyar dolarlık bir ciro var. Fransa'daki Provence bölgesinden hiçbir eksiğimiz yok. Çok fazlamız var. Biz bu değerleri, tarihi ve doğal güzellikleri en güzel bir şekilde pazarlayarak ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Bizim en önemli görevimiz, Burdur üstüne düşen görevi yapmıştır sıra bizdedir. Biz de buraya artık hak ettiği turist sayısına ulaşması için iç ve dış piyasada bunu yerine getireceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!