TÜRSAB başkan adayından turizmde birlik mesajı

Güncelleme Tarihi:

TÜRSAB başkan adayından turizmde birlik mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2017 13:43

TÜRSAB başkan adayından turizmde birlik mesajı

Haberin Devamı

BU yıl sonunda gerçekleşecek genel kurulda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlığı'na aday olan Firuz Bağlıkaya, Egeli turizmcilerle bir araya gelerek sektörün tüm paydaşlarıyla tek yumruk olup ülke tanıtımı için çalışacaklarını söyledi.

İzmir Kordon'daki Key Otel'de düzenlenen toplantıda Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) üyesi turizmcilerle buluşan TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya, uzun yıllardır turizm sektöründe çalıştığını ve sektörün içinden gelen biri olarak sorunları çok iyi bildiğini dile getirdi. Turizmde yaşanan sorunların 3-4 yıl önce başladığını anlatan Bağlıkaya, "Bizler gelen turist sayısı artsa da gelirlerin düşmesinden krizi hissetmeye başlamıştık. Devlete, kamuya doğru bilgiler aktarılmalı ki, onlar da gereken tedbirleri alsınlar. Doğru bilgiler aktarılmadığı için sanki hiçbir sorun yokmuş gibi bir siyaset oluştu. Sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelip, tek bir yumruk halinde sorunları hükümete, devlet yetkililerine anlatmak gerektiğine inanıyoruz" dedi. Kaçaklarla çok etkin mücadele edeceklerini ve en ağır cezalandırılmaları için ilgili yasada düzenlemeler yapılmasına çalışacaklarını vurgulayan Bağlıkaya, TÜRSAB'ı üyesinin ticaretini kolaylaştıran kurum haline getireceklerini söyledi.

TÜRSAB'ın girişimleri sonucu online rezervasyon sitesi booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerinin tedbiren durdurulmasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Firuz Bağlıkaya, şöyle konuştu:

"Booking.com türünün tek örneği değil ama sembolleşti. Teknolojiyle hiçbirimizin mücadele etmesi mümkün değil, dünyada da etmiyorlar. Bizim buna uyum sağlamamız gerek. Şu ana kadar yasaklamayla, durdurmayla vakit harcadık. Bu kadar büyük bir sermaye gücü var, teknolojik alt yapıyla kullanılabilir, bunların hepsi için temel bir şey var: İyi niyetle çözmeye niyetli misiniz, değil misiniz?"

TRAVEL TURKEY FUARI ELEŞTİRİSİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, Türkiye turizminde artık yeni bir devinim, değişim ve dönüşüm zamanının geldiğine dikkat çekti. İzmir'de aralık ayında düzenlenen Travel Turkey Fuarı'na ilişkin de görüşlerini paylaşan Mehmet İşler, bu fuarın turizm sektörü için çok önemli iki fuardan biri olduğunu vurguladı. İşler, "İzmir ve Ege Bölgesi'nin tanıtıldığı bir fuar olması beklenen Travel Turkey, son yıllarda neredeyse tamamen 'Türkler'i nasıl yurt dışına göndeririz?' mantığıyla çalışan bir fuara dönüştü. Biz, İzmir'e yarayacak, kente, bölgemize katma değer yaratacak bir Travel Turkey Fuarı istiyoruz. TÜRSAB'ın İZFAŞ'la bu fuar için yaptığı anlaşma, kar dağılımıyla biz ilgilenmiyoruz. Biz otelciler olarak kentimizi tanıtan, buradan dışarıya gidecek değil; dışarıdan İzmir'e, bölgemize turist getirecek bir mantıkta fuar yapılsın istiyoruz. Travel Turkey her yıl metrekare olarak büyüyor. Ama biz bu fuar İzmir'e ne kadar turist getirmiş, gelen turistin sayısını ne kadar artırmış, biz ona bakıyoruz. Biz bu konudaki sıkıntımızı İZTAV'a, kent yöneticilerine defalarca anlattık. Biz İzmirli turizmciler olarak bu yaraya parmak basmanızı diliyoruz. Umarız birlik beraberlik içinde yol alabiliriz" dedi.

ETİK Başkanı Mehmet İşler, toplantı sonunda kendilerini ziyaret eden ve işbirliğine hazır olduğunu belirten TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya'ya ve toplantıya ev sahipliği yapan Key Otel Genel Müdürü Teoman Şensoy'a ebru sanatı uygulanmış doğal taşlardan oluşan birer tablo plaket vererek teşekkür etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!