Turnuva var, oyuncu yok

Güncelleme Tarihi:

Turnuva var, oyuncu yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1998 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Bir ülkede tenisçi yetişmesini sağlayan en önemli kaynağın, 10000 ile 25000 dolarlık ‘‘Satellite’’ dediğimiz uydu turnuvalar olduğunu, örnekler göstererek defalarca yazdık. Ülkemizde de bu gerçek bir hayli geç kalınsa da anlaşılmaya başlandı. Olayın özü şu: ‘‘Bize önce dünya ölçülerinde oynayabilecek tenisçi lazım. Sonra da tenis seyircisinin ilgi yoğunluğu tartışılır. Buna giden tek yol da Satellite turnuvaları’’dır.

Bu açıdan bakıldığında, yaz aylarında Türkiye'de oynanan erkekler uydu uluslararası turnuvaları sayısının üçe yükselmesini memnuniyetle karşılıyoruz.

1998 II. Türkiye Satellite Turnuvası ATK, İzmir Kültürpark, Adana sonunda masters final turnuvası 7-12 Eylül'de TED kortlarında oynanacak.

III. Türkiye Satellite serisi ise 19 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında Güney'de yapılacak. Antalya Tenis Kulübü ve Ali Bey'in Belek ve Manavgat'taki tesislerinde.

FEDERASYONA GÖREV

Bu turnuvaların ana prensip olarak profesyonel tenisçileri yetiştirmeye yönelik bir yüksek okul kimliği taşıdığını, seyirci faktörünün fazla önemli olmadığını belirtmiştir. Ancak şunu da özellikle vurgulamak gerekiyor. Bu turnuvaları izlemek tenisseverler için bir zevk olabilir. En önemlisi, kendi tenisçilerimizi de uluslararası bir etkinlik içinde görebiliyoruz. Ancak önemli sorun da bu noktada başlıyor. Turnuva sayısı olumlu bir rakama yaklaşıyor da, bu turnuvalarda oynayacak tenisçi sayımızda maalesef fazla bir kıpırdama yok.

Bu aşamada Tenis Federasyonumuza önemli bir görev düşmektedir. Her yılın başında milli takım kadrolarını tesbit etmek ve bu kadrodaki tenisçilerin mayıs aylarında oynanacak Davis Cup müsabakalarından önce bir ilkbahar Satellitini de ülkemizde organize etmemiz gerekir.

Enginkratzer@hotmail.com






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!