Turncel Kurtiz adıyla yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Turncel Kurtiz adıyla yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 12:44

Turncel Kurtiz adıyla yaşayacak

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, ilçe genelindeki isimsiz parklarına topluma mal olmuş kişilerin isimlerini veriyor. Bilim, sanat ve edebiyat dünyasından isimler ile şehitlerinin adlarını parklarına veren Belediye, Türk Sineması'nın duayenlerinden Tuncel Kurtiz'in adını da ilçede yaşatma kararı aldı. 500'ü aşkın park ve yeşil alana sahip Çankaya Belediyesi, ilçedeki 35 isimsiz parkı bu yıl içinde isimlendirme kararı aldı.

Sanat ve edebiyat dünyasına damga vurmuş isimlerden siyasetçilere, spor adamlarından akademisyenlerine ve şehitlerine kadar toplumsal değerlerinin adlarını parklarında yaşatan Belediye, bugüne kadar birçok parkını bu şekilde isimlendirdi. Bülent Ecevit, Tarık Akan, Muammer Aksoy, İlhan Cavcav, Cahit Sıtkı Tarancı, Fethi Sekin gibi onlarca ismi parklarında yaşatan Çankaya, şimdi de Tuncel Kurtiz'e kucak açtı. Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Kurtiz'in adı, Karapınar Mahallesi Özdoğukent 2 Sokak'ta 6 bin 469 metrekare alanı kapsayan parka verilecek.

SİNEMANIN DUAYENİ

2013 yılında İstanbul Etiler'deki evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle aramızdan ayrılan Kurtiz, 77 yıllık yaşamına çok sayıda sinema, tiyatro ve senaryo sığdırdı. Başarılı oyunculuğu ve uzun yıllar verdiği emekle Türk Sineması'nın duayenleri arasında gösterilen Tuncel Kurtiz, çalışmalarını onlarca ödül ile taçlandırdı. Aynı zamanda, Türkiye'nin önemli seslendirme sanatçılarından Kurtiz, 48. Altın Portakal Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülmüştü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!