TURMEPA Gençleri Samsun’da topluyor

Güncelleme Tarihi:

TURMEPA Gençleri Samsun’da topluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 11:25

TURMEPA Gençleri Samsun’da topluyor

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - DENİZ Temiz Derneği (TURMEPA) 18-30 yaşarası gençleri Samsun'da biraraya getirecek. TURMEPA Gönüllü Projeleri Yönetmeni Belgin Ergül, ülkenin dört bir yanından kente gelecek olan gençlere eğitim verileceğini belirtti.



TURMEPA, Samsun'da gençlik kampı kuruyor. 18-30 yaşarası Türkiye'nin dört bır yanından gelecek olan gençleri Samsun'da buluşturacak olan TURMEPA'nın Gönüllü Projeleri Yönetmeni Belgin Ergül, "Samsun’da işbirlikçilerimiz desteği ile hayata geçireceğimiz TURMEPA Gençlik kampına ülkemizin dört bir yanından gençlerimiz katılacak. Samsun İlimizden de 5 gencimizin katılımını hedefliyoruz. Bu kampımız ile 18-30 yaş arası daha fazla gencimize dokunmak istiyoruz. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Vezirköprü Kanyonu, Kunduz Ormanları, Turna Balıkçılığı, Atık Arıtma, Su Kaynakları ile tanışma fırsatı bulacağız. Çeşitli eğitimlerin verileceği, ekosistemin dokunarak anlaşılacağı kampımız, 18-22 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Kamp sonunda Samsun'a TURMEPA gençlerinden bir 'Eko-Mektup' bırakacağız. Türkiye'nin her yerinden kampa katılmak isteyen gençlerimiz sitemizde bulunan başvuru formunu doldurarak bize ulaşabilir" dedi.



TURMEPA Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu, gençlik kampını çok önemsediklerini belirtti. Çevreye duyarlı, doğaya sahip çıkan, deniz kirliliğinin önüne geçmek isteyen gençleri bu kampta ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getiren Üçüncüoğlu, "Deniz çöpleri uzun yıllar bozulmadan doğada varlığı sürdürmektedir. Örneğin misina 600 yılda, plastik şişe 450 yılda, alüminyum teneke 200 yılda, plastik torba 20 yılda bozulmaktadır. Alışkanlıklarımızdan vazgeçmedikçe bu tehlike sürecektir. Çöpler, denizlerimiz ve su yollarımız için en büyük tehditlerden biridir. Yapılan çalışmalarda bu çöplerin deniz canlıları ve ekosistemi tehdit ettiği, turizm ve ekonomik faaliyetleri kısıtladığı gözlemlenmiştir. Bu konularda kampımızda gençlerimizi bilgilendirerek eğitimler verilecektir" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!