Türkülerin efendisi Kızılay’a anma töreni

Güncelleme Tarihi:

Türkülerin efendisi Kızılay’a anma töreni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, “Türkülerin Efendisi” olarak nitelendirilen Abdurrahman Kızılay’ı anma etkinliğine katıldı.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanlığınca Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda “Abdurrahman Kızılay’ı Anma Konseri” düzenlendi.

Geceye, Kültür ve Turizm Bakan ı Günay, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen’in yanı sıra Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, Abdurrahman Kızılay’ın ailesi ve yakınları da katıldı.

Günay, Abdurrahman Kızılay’ın türkülerin gücünü öğrettiğini belirterek, “Üniversiteye gittiğimde hukuk fakültesine başladığımda çok güzel olduğuna hala inandığım bir sözü defterime yazmıştım. Galiba Kübalı bir büyük hukukçu ve şairin sözüydü ‘Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür.’ Abdurrahman Kızılay bize bunu öğretti” diye konuştu.

İsen de Türk toplumu denilince ilk akla gelen tüküler olduğunu ifade ederek, “Bu toplum yıllar boyunca aşkını, hüznünü, sevgisini sıkıntısını hep türkülere yükleyerek anlatma gayreti içinde olmuştur” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!