Türkü gecesi büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Türkü gecesi büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 09:13

Türkü gecesi büyüledi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - Antalya Şair-Ozan-Yazar -Ressam ve Bestekârlar Dermeği (ANŞOYAD) bünyesinde faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Korosu, türküseverleri 'Bahar Konseri'nde buluşturdu.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'ndaki konser öncesinde konuşan ANŞOYAD Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu, 2004 yılında kurulan derneğin, Antalya'nın kültür-sanat yaşamına katkılarını anlattı. Erciyeslioğlu, derneğin şair, ozan, yazar, ressam, folklor-tiyatro sanatçılarından oluşan büyük bir topluluğa dönüştüğünü de belirtti. Konserde ayrıca Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından 'Yılın Muhtarı' seçilen Kocaeli'nin Değirmendere Topçuklar Mahalle muhtarı Rabia Karataş Şentürk'e de plaket verdi.

Suzan Bilgin ile Mehmet Yıldırım'ın sunumunu yaptığı konserde koro, ilk olarak Divriği yöresine ait 'Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını' adlı türküyle seslendirdi. Şef Gürsel Aksungur'un yönettiği koro ve solistler, Kayseri, Erzurum, Antalya, Kars, Bolu, Konya, Denizli, Urfa, Kütahya, Divriği, Çarşamba, Yozgat ve Teke yörelerine ait duygu yüklü ve neşeli türküler söyledi.

İzleyenlerin türkülere eşlik ettiği konserde, Tülay Gülseven, Yurdagül Tepebaşı, Osman Zeki Dirini, Hülya Henden, Suzan Bilgin, Hacer Şen, Naciye Ulay, Temel Yiğit, Muzaffer Saltaş, Tülay Çoruh, Osman Kıprak, Mehmet Yıldırım, Fatma Atlıoğlu solist olarak sahneye çıktı.

Koro, 'Şafak Söktü Yine', 'Dağlar Başında', 'Akşam Olur Karanlığa Kalırsın', 'Neyleyim Ben Böyle Yari', 'Kara Gözlüm Efkarlanma', 'Eledim Eledim Höllük Eledim', 'Asmalıdır Evimiz', 'Arpa Buğday Taneler', 'Beyaz Giyme Toz Olur', 'Bahçeye Kuzu Girdi' türkülerini de seslendirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!