Türksoy Milano’dan sonra Floransa’da

Güncelleme Tarihi:

Türksoy Milano’dan sonra Floransa’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Uluslarası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türksoy Resim Sergisi’ni 17-30 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Floransa şehrindeki Auditorium al Duomo’da sanatseverlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Daha önce Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Litvanya’da düzenlenen sergi, bu yıl 17 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Milano şehrinde sanatseverlerle buluşmuştu. TÜRKSOY Resim Sergisi, TÜRKSOY ve İtalya’daki Azebaycan Kültür Derneği ortaklığı ile bu kez de Floransa’da açılıyor.
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlıklarının 20. yıl dönümüne ithaf edilen sergide, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan’ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden katılan sanatçıların eserleri sunulacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun müzik dinletisi ve Milano Üniversitesi ORIZON Dans Topluluğu’nun gösterileri eşliğinde gerçekleştirilecek olan açılış töreninde Floransa Belediyesi, Türk Dili Konuşan Ülkelerin İtalya Büyükelçilikleri ve Floransa’daki Diplomatik Misyon Temsilcileri yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!