Türkmenlere F-16 desteği

Güncelleme Tarihi:

Türkmenlere F-16 desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 01:22

Suriye’de Türkiye ve ABD’nin hava saldırılarının ardından Türkmen Sultan Murat Tümeni, Halep’in kuzeyinde Kilis’in karşısındaki IŞİD mevzilerine saldırdı. AA’ya göre operasyonda 50’nin üzerinde örgüt üyesi öldü. Kuzeydoğudaki Hasake vilayetinde de PYD ve Arap grupların ABD desteğinde oluşturdukları Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD’e karşı ilk kez harekât başlattı. Rejim ise Lazkiye kırsalında Türkmenlere saldırıyor. 

Haberin Devamı

SURİYE’nin Türkiye sınırına yakın bazı noktalarındaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine, önceki gün muhalif Türkmenler karadan, Türkiye ve ABD de havadan saldırı düzenledi. Anadolu Ajansı’na göre operasyonlarda 50’nin üzerinde IŞİD militanı öldü.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Türkmenlerin başını çektiği muhalif gruplar, önceki gün 12.00-17.00 saatleri arasında Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik saldırı düzenledi. Operasyonda İncirlik Üssü’nden kalkan Türkiye’ye ait 6 adet F-16 uçağı akıllı mühimmat kullanarak sekiz, koalisyona ait bir insansız hava aracı da bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Halep’in kuzeyinde, Türkiye sınırına yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, Kilis’in karşısında bulunan Harecele ve Delha köyleri ile Harecele-Hırba yolu üzerinde 8 IŞİD hedefinin etkisiz hale getirildiği operasyona, Suriyeli muhalif gruplardan Türkmenlere ait Sultan Murat Tümeni karadan katıldı. Operasyona, muhalif Şam Cephesi de destek verdi. Operasyonda 50’nin üstünde IŞİD militanı öldürülürken, 30 kadar militan yaralandı. Harecele ve Delha köylerinde IŞİD ve muhalifler arasındaki çatışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

HASAKE’DE İLK OPERASYON: Bu arada ABD’nin kuzey Suriye’ye danışma amaçlı asker yollayacağını açıklamasının ardından Kürt ve Arapların oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ülkenin kuzeydoğusundaki Hasake vilayetinde IŞİD’e yönelik ilk operasyonunu önceki gün başlattı. Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre SDG adına konuşan bir sözcü video mesajında harekâtın IŞİD’in Hasake’den tamamen temizlenene kadar süreceğini söyledi. Öte yandan ABD, muhalefete de 100 milyon dolarlık bir yardım paketi açıkladı. Bu yardım, Suriye’de vilayet meclisleri, sivil toplum aktivistleri, acil durum hizmetleri ve diğer ihtiyaçlar için kullanılacak.

REJİM TÜRKMENLERE SALDIRDI: Suriye’de rejim güçleri ise Lazkiye kırsalındaki Türkmen köylerine hava destekli kara harekâtı düzenledi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esad rejimine bağlı birlikler, muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı mevkisi güneyine hava destekli kara operasyonu başlattı. Rejim, bu bölgedeki stratejik Ghannam kasabasını ele geçirdiğini iddia etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!