Türkmenbaşı’ndan Yavuz'a öneri: Seni Türkmen kızıyla evlendirelim...

Muharrem SARIKAYA
Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, Türkmenistan gezisine, ABD'de okuyan ve tatil için Türkiye'de bulunan oğlu Yavuz Yılmaz'ı da getirdi. Öne çıkmayan, sakin ve saygılı yapısıyla tanınan Yavuz Yılmaz'a Aşkabat'ta iki gündür Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov Türkmenbaşı önerilerde bulunuyor.

Önceki gün Aşkabat'a geldiklerinde Türkmenbaşı, Yavuz Yılmaz'a, ‘‘Yahşi oku, yahşi ol, babanı onurlandır’’ önerisinde bulunmuştu. Önceki akşam Türkmenbaşı, Yılmaz onuruna Ayna Restoran'da verdiği yemekte de bir ara Yavuz'u yanına çağırdı. Yavuz Yılmaz onuruna kadeh kaldıran Türkmenbaşı, onun içmesine, ‘‘Sen içme babanla biz senin yerine içelim’’ diyerek engel oldu. Türkmenbaşı ardından, Başbakan Yılmaz'a oğlu Yavuz Yılmaz'ın artık büyüdüğünü belirterek, ‘‘Evledirelim’’ önerisini getirdi. Türkmenbaşı ardından Yavuz'a döndü ve şunları söyledi:

‘‘Seni buradan evlendirelim. Bizim kızlar sizinkilere öyle benzemez. Hepsi sağlam olur. Çık dolaş, salonda da bak, bir tane beğen hemen seni buradan evlendirelim.’’

Türkmenbaşı'nın bu önerisi karşısında Yavuz Yılmaz gülmekle yetinirken, Başbakan Mesut Yılmaz kahkaha attı.

Yılmaz'a çok yakın ilgi gösteren, önceki akşam verdiği yemekte de 3 saate yakın baş başa sohbet eden Türkmenbaşı, ülkesinde yetişen ve ‘‘Çöl geçen at’’ olarak isimlendirilen Alakalteke cinsi bir at hediye etti. Yılmaz, atı götürmesinin olanaksız olduğunu söyleyince de, ‘‘Ondan kolayı mı var. Ataların gibi bin üzerine git’’ dedi ve ardından ekledi:

‘‘Ankara'da biner gezersin...’’

Yılmaz, Türkmenbaşı ile aralarında geçen bu diyaloğu beraberinde gelen bakan ve milletvekili arkadaşlarına aktarınca, heyette günün konusu oldu. Milletvekilleri, ‘‘Başbakan bundan sonra makam otomobili olarak at kullanacak’’ diye espri yaptılar.

* * *

Yılmaz, Aşkabat'taki sis dolayısıyla dün Selçuklular'ın Başkenti Mari'ye gezisini iptal etmek zorunda kaldı. Yılmaz, Türk işadamlarının yaptığı tesisleri gezdi. Yılmaz, şubat ayında açılışı yapılacak olan ve Diyanet tarafından Türkmenistan'a hediye yaptırılan caminin inşaatında da incelemede bulundu. Bu sırada ANAP İstanbul milletvekili Ali Talip Özdemir, inşaatın sürdüğü camide namaz kılmak istedi. Ancak kıbleyi şaşırıp, tam ters yöne dönerek namazını kıldı. Bu durumu ANAP İstanbul Milletvekili Yılmaz Karakoyunlu farketti. Ancak Özdemir namaza devam ettiği için bozmak istemedi. Özdemir namazını bitirince de, ‘‘Kıbleye arkanı dönüp namaz kıldın’’ dedi.

* * *

Türmenbaşı, Cumhurbaşkanı Demirel'den her defasında övgüyle söz ediyor. Türkmenbaşı, Diyanet tarafından yaptılan camiye de Süleyman Demirel adını vermeyi kararlaştırmış. Caminin açılışını da Demirel'in yapmasını arzuluyor. Ancak kendisine bir de sürpriz hazırlamış. Yine Türk işadamları tarafından yapılan Türkmenbaşı Havaalanı'nın 2'nci pistine de ilk inişin Demirel tarafından yapılmasını istiyor. Türkmenbaşı bu nedenle deneme inişlerini bile yasaklamış.

Yazarın Tüm Yazıları