Türkmen ve Uygur İŞKAD'ın konuğu

Güncelleme Tarihi:

Türkmen ve Uygur İŞKADın konuğu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 13:26

Türkmen ve Uygur İŞKAD'ın konuğu

Haberin Devamı

ADANA İş Kadınları Derneği'nin (İŞKAD) geleneksel aylık toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ile kültür ve sanat alanındaki çalışmaları ile tanınan Dr. Haluk Uygur konuşmacı olarak katıldı.
Toplantıda konuşan İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, ekonomik konularla ilgili değerlendirmelerde bulunurken "Ekonomik kalkınma için kas gücünün değil, kafa gücünün öne çıktığı bugünlerde elimizden geleni yapmaya biz de hazırız" dedi. Özçelik, şöyle devam etti:
"Kadınların iş hayatındaki varlığı, ülkedeki kalkınmanın önemli göstergesidir. Ama maalesef halen ülkemizde her 100 erkekten 77'si iş yaşamına katılırken, her 100 kadından yalnızca 33'ü iş gücüne dahildir. Yani ülkemiz, nüfusun yarısını oluşturan nitelikli insan kaynağını kullanamamaktadır. Her 10 girişimciden yalnızca biri kadındır. Bu sayı artmalıdır. Kadınlara fırsat verildiğinde inanın laf değil, iş üretirler. Bu yüzden kadınlar her alanda desteklenmeli ve güçlendirilmelidir. Çünkü güçlü kadın, güçlü Türkiye demektir."
UYGUR: ÖDÜL SİSTEMATİĞİME VERİLDİ
Uluslararası Çukurova Sanat Girişimi (UÇSG) tarafından 'Çukurova Ödülü' verilen fotoğraf sanatçısı Dr. Haluk Uygur da konuşmasında şunları kaydetti: "İşimdeki başarıyı sanatıma, sanatımıda işime yansıtıyorum. Çok ödül aldım ama Çukurova Ödülü eserlerime değil, bana, benim sistematiğime, yaşam tarzıma verildi. Başarı için iyi bir işe ve iyi bir eşe sahip olmak gerekir. Yaşamın tüm alanında sosyolojik bir bağa ihtiyaç vardır. İçi kötü olan bir insan dışarıya iyiyi gösteremez. Sanatın düşünce sistematiğinden yararlanarak kendime yeni bir bakış açısı oluşturdum. Sanat fotoğrafı değiştirmek için değil, kendimizi geliştirmek için yapılmalıdır."
TÜRKMEN: İŞKAD TÜRKİYE İÇİN ROL MODEL
CHP Milletvekili Türkmen ise Türkiye'nin 'önüne bakmaya, yeniden üretmeye, istihdama ve gerçek anlamda huzura ihtiyacı olduğunu' ifade ederek şunları söyledi: "Küm bunların olması için bizleri yönetenlerin 80 milyonu kucaklaması gerekiyor. Adana aydın insanların bir arada olduğu bir şehirdir. Köylüsü kentlisi, işçisi memuru, emeklisi, kadını erkeği ve çocuklarının sağduyuya sahip olduğu kenttir. Cumhuriyet değerlerine ve çağdaş Türkiye değerlerine sahip çıkmak ve bunun ilelebet payidar kalmasını sağlamak hepimizin görevidir. Bu konuda İŞKAD, yalnızca Adana için değil Türkiye için rol model bir dernektir."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!