Türklerin süper kahraman sevdası

Güncelleme Tarihi:

Türklerin süper kahraman sevdası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 11:44

Gençlik çağında olanların hayallerinde “O” olmak isteyebileceği bir kahraman modeli vardır genellikle. Kadınlar için “Beyaz Atlı Prens”, erkekler için “Saçları uçuşan güzel kadın” gibi basitçe betimlenebilecek her derde deva insan modelidir, bu hayalleri süsleyen süper kahramanlar.

Haberin Devamı

60’lar, 70’ler, 80’ler, 90’lar hatta daha öncesi ve daha sonrası… Gençlerin, kendini genç hissedenlerin her zaman bir “kahraman” ihtiyacı oldu. Kadınlar için “Beyaz Atlı Prens”, erkekler için “Saçları uçuşan güzel kadın” gibi basitçe betimlenebilecek her derde deva insan ihtiyacı (kadın-erkek fark etmez) çizgi romanların, filmlerin ve dizilerin hayatımıza girmesi ile boyut değiştirdi! Bilhassa gençlik çağında olanlar için hayallerinde “O” olmak isteyebileceği bir kahraman modeli olması esastı. 

 

Türklerin süper kahraman sevdası

 

Geçtiğimiz altı ayda bir indirim marketler zincirinde yaşanan, Star Wars ve Batman V Superman Dawn Of Justice ürünleri çılgınlığının belki sosyal medyadan, belki haberlerden farkındasınızdır. “Mahallelerimizin supermarket görünümlü bakkalı” denilen market zinciri, Star Wars ve Batman V Superman Dawn Of Justice’in lisanslı ürünleri satması ile hem geyik konusu oldu, hem de müthiş satış yaptı. Star Wars meselesini “süper kahraman” teması altında inceleyemeyiz ama onun kendine ait dünyasında bulundurduğu kahramanları da göz ardı edemeyiz.

 

Haberin Devamı

Türklerin süper kahraman sevdası

 

HER YERDE BİR SÜPER KAHRAMAN DİZİSİ! 

Bir süper kahramana ait, onun logosunu üstünde barından bir ürüne sahip olmak çok havalı görünüyor, kendini farklı bir dünyaya ait hissetmeye sebep oluyor. Bu noktada bu işin hastası olmanız gerekmez, konuya dair biraz fikriniz olması da yeterli… Konuyu yabancı dizi izleme ve dizinin hayranı olma konusuna getirmek istiyorum. Altyazı sitelerine, resmi ortamlara ve malum dizi izleme ortamlarına baktığımızda karşımıza ilk on listelerinde mutlaka bir süper kahraman dizisi çıkıyor. Kısacası başlıktaki sorunun cevabı bu durumda “Evet!” Hangi süper kahramanlar ön plana çıkıyor, hangilerini izlemeyi seviyoruz? Gelin beraber bakalım!

 

1- DAREDEVIL

Haberin Devamı

Türklerin süper kahraman sevdası

Netflix’in “orjinal” işlerinden biri olan Daredevil, iki sezonu ile de izleyenlerin gönlüne taht kurmayı başardı. Matt Murdock’ın çizgi roman döneminden hayranı olanlar dizisi ile bu hayranlıklarını ikiye katladılar. “Görmek mi, hissetmek mi?” sorusuna Daredevil ile cevap bulabilirsiniz.

 

2- THE FLASH

Türklerin süper kahraman sevdası

“Oradan kim geçti?” geyiği ile izleyicisinin adeta göz bebeği olan The Flash bilhassa genç neslin en sevdiği süper kahramanlardan biri. Barry Allen’in kendi halindeki hayatı imkansızlıklardan, imkansızlığın olmadığı bir dünyaya doğru yol alır.

 

3- ARROW

Haberin Devamı

Türklerin süper kahraman sevdası

Yakışıklı, zengin, zeki ve centilmen. Üzerine bir de süper kahraman! Oliver Queen’in duygusal gel-git’lerle dolu bir o kadar da fantastik hikayesini genç kızlar fazlasıyla severek izliyor. Aslında genç kızlar diyerek mevzuyu daraltmamak lazım, bu hikayeyi her yaştan insan izliyor.

 

4- GOTHAM

Türklerin süper kahraman sevdası

Bruce Wayne’in henüz “Batman” olmadığı bir Gotham hikayesi. Penguen’i, Joker’i, Kedi Kadın’ı ve diğer büyük kötüleri geçmişlerine yolculuk ederek izliyoruz. Müfettiş Gordon hikayenin göbeğinde, büyüme çağındaki Bruce Wayne’i ise daha yakından tanıyoruz. 

 

5- SUPERGIRL

Haberin Devamı

Türklerin süper kahraman sevdası

Kara Zor-El'in, Superman’in kuzeninin hikayesi… Linda Lee yani Supergirl izleyici tarafından çok sevildi, The Flash’a konuk olduğu bölümle epeyce konuşuldu. 

 

6- LEGENDS OF TOMORROW

Türklerin süper kahraman sevdası

Bir değil, iki değil 9 tane süper kahraman bir arada! Her bölüm ayrı heyecan fırtınası, Atom ve Dr. Stein karakterlerinin ön plana çıktığı, Hawkgirl’in de farklı halleri ile gözümüze çarptığı dizi ruhu genç kalanlar ve gençler için fazlasıyla eğlenceli bir seçim!

 

7- JESSİCA JONES

Türklerin süper kahraman sevdası

“Kahraman olamayan bir kahramanın” öyküsü! Duygusal iniş çıkışları, kendine güvenini kaybetse de doğru bildiklerinden vazgeçmemesi ile içimizdeki kahramanı hissetmemizi sağlıyor. Hikayesi biraz yavaş ilerlerse de, oyuncuların ilgi çekici performansları sayesinde her bir bölümü heyecan içinde izletiyor dizi.

 

Haberin Devamı

8- MARVEL’S AGENTS OF S.H.İ.E.L.D

Türklerin süper kahraman sevdası

 

İşte süper kahramansız farklı bir kahramanlar dizisi... S.H.I.E.L.D ekibinin başından geçen maceraları izlerken tanıdık olduğumuz süper kahramanların isimlerini laf arasında bol bol duyuyoruz. Captain America Winter Soldier’ın hikayesi ile kesişen öyküsü ve sinema efektlerinin dikkat çekiciliği ile izleyicisini memnun etmeyi başarıyor. 

 

noluyo.tv Tarafından hazırlanmıştır.

  

BAKMADAN GEÇME!