Türklerin kurduğu BIG genel seçime katılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Türklerin kurduğu BIG genel seçime katılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 09:36

Almanya’da Türklerin kurduğu Yenilik ve Adalet Partisi (BIG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, partisinin 24 Eylül’de yapılacak genel seçimlere katılmayacağını bildirdi. Yıldız, genel seçimlerden önce ciddi hazırlık yapmak gerektiğini belirterek, parti teşkilatlarında görev alanların tatilde olduğunu ve yaklaşık iki haftalık seçim kampanyası ile bunun mümkün olamayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

ÖNCELİKLERİNİN 2019’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yanı sıra Almanya’da yapılacak eyalet meclis seçimleri olacağını kaydeden Yıldız, “Bizim için zor bir karar oldu. Katılmama nedenimiz herhangi bir etki yapabilme imkanımız olmaması. Biz de Avrupa Parlamentosu seçimlerine ciddi hazırlık yapalım dedik” diye konuştu.
Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde mayısta yapılan eyalet meclisi seçimlerine katıldıklarını anımsatan Yıldız, burada bir önceki seçimlere göre oy oranlarını yüzde 63.4 artırdıklarını, ancak etki yaratabilecek kadar oy alamadıklarını kaydetti. Türk seçmenin bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yıldız, “Taban çalışması yapmamız lazım. Tüm bunlar bir süreç. Genel seçimlere girdiğiniz zaman ciddi çaba sarf etmeniz gerek. Eyalet başına 2 bin destek imzası toplamanız lazım. Tüm bunlar ciddi bütçe ayrılmasını gerektiriyor” dedi.

Haberin Devamı

KENDİMİZİ İSPATA GEREK YOK

Haluk Yıldız, BIG Partisi’nin kendisini ispatlamasına gerek olmadığını vurgulayarak, zaten bunu daha önce yaptıklarını, 2013’deki genel seçimlere katıldıklarını, eyaletlerde de imzaları topladıklarını bildirdi.
“Genel seçimlere katılsaydık, geçen seçime göre eminim oylarımızı artırırdık. Etki edebilecek bir oy olsaydı, var gücümüzle katılırdık” diyen Yıldız, aldıkları bu zor kararın kendilerini destekleyen sivil toplum kuruluşları tarafından da olumlu karşılandığını, şimdi önümüzdeki 1.5 yıl boyunca, altyapı çalışmalarıyla yeni seçim hedeflerine yoğunlaşacaklarını vurguladı.
Avrupa Parlamentosu seçimlerinde 180 bin civarında oy alan bir partinin milletvekili çıkarabildiğine işaret eden Yıldız, seçimlerde iyi sonuç almayı hedeflediklerini belirtti.
Almanya Seçim Kurulu Başkanlığı, federal ve eyalet meclislerinde yer alan partilerin dışında 63 yeni parti ve oluşumun 24 Eylül’de yapılacak genel seçimlere katılmak için müracaatta bulunduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!