Türklere ödül yağdı

Güncelleme Tarihi:

Türklere ödül yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 20:31

Avrupa’nın en önemli gayrimenkul ödüllerinden European Property Awards’ta Türk firmalara ödül yağdı. 35 bin konutun yapıldığı kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe de gecede ilk uluslararası ödülünü aldı. Sinanlı Yapı ve Yiğit İDK Group imzalı 1 milyar lira değerindeki ‘Fortis Sinanlı’ en iyi karma proje ödülüne değer görüldü.

Haberin Devamı

AVRUPA’nın en önemli gayrimenkul ödüllerinden ‘European Property Awards’a Türkler damga vurdu. Türk şirketler mimariden gayrimenkul geliştirmeye kadar farkı dallarda ödül kazandı. Eva Gayrimenkul Değerleme, Sinpaş GYO, AND Gayrimenkul, Arıkan Yapı, İki design Group ödüle değer görüldü. Sinanlı Yapı ve Yiğit İDK Group’un Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçireceği Fortis Sinanlı Kadıköy projesi ise European Property Awards’tan 2016-2017’de karma kullanım projesi geliştirme kategorisinde büyük ödülü aldı. Böylece 35 bin konutun yapıldığı kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe ilk uluslararası ödülünü kazandı. Sinanlı Yapı ve Yiğit İDK Group’un davetlisi olarak katıldığımız ödül töreninde şirket yöneticileri ile bir araya geldik. Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, projenin gelecek süreçlerde sadece Türkiye’de değil, dünyada da kentsel dönüşümün örnek projelerinden biri olacağını söyledi.

Haberin Devamı

1033 KONUT YOLDA

Yatırım değeri 300 milyon lira, proje değeri ise 1 milyar lira olan Fortis Sinanlı Kadıköy projesi, Fikirtepe’nin tek parçada en büyük adasında inşa edilecek. Arsa alanı 30 bin metrekare, inşaat alanı ise 159 bin metrekare olan projede, 1033 konut, 96 home-office, 17 bin metrekare ticari alan yer alıyor. Dönüşüm kapsamında hayata geçecek projede, 649 hak sahibi bulunuyor. Projenin yüzde 57’sinin hak sahiplerine verileceği projede, geriye kalan yüzde 43’lük pay ise iki hafta içinde satışa çıkarılacak. Metrekare birim fiyatlarının 7 bin 400 ile 9 bin 500 lira arasında değiştiği projede konut fiyatları 385 bin liradan başlayarak, 2 milyon liraya kadar çıkıyor. Reşit Sinanlı, proje Mart 2019’da teslim edildiğinde metrekare satış fiyatının teslimde 15 bin liraya kadar yükseleceğini dile getirdi. Yıkım çalışmaları nisan 2016’dan bu yana süren projede inşaat çalışmaları kasım ayında başlayacak.

KLASİK REZİDANS DEĞİL

Reşit Sinanlı 5 bloktan oluşan projede klasik rezidans değil, komşuluk ilişkilerinin ölmediği bir yaşam alanı tasarladıklarını söyledi. Bölgedeki birçok projenin aksine her dairede balkona yer verdiklerini belirten Sinanlı, “Bölgede tek katta 16 daireye yer verilen projeler var. Biz her kata en fazla 4-7 daire yaptık. Kamuya açık alanlar ve insanların sosyalleşeceği alışveriş caddeleri tasarladık” dedi. Fikirtepe’de Yiğit Group’la ilk ortaklıklarını hayata geçirdiklerini söyleyen Sinanlı, ortaklığın süreceğini belirtti. Yeni kentsel dönüşüm projeleri için çalıştıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Önder Yiğit, “Etiler Belediye Sitesi’nde dönüşüm için hak sahipleriyle görüşmelere devam ediyoruz. Eğer olursa ortaya 700 daire ve 1.5 milyar dolarlık iş çıkacak. Kentsel dönüşüm bölgesi Yeni Sahra’da da bir ofis kurduk. Üsküdar’la da ilgileniyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALTYAPI BEDELİ MÜTEAHHİTLERDEN

FİKİRTEPE’de altyapı çalışmalarının hızlandığını belirten Reşit Sinanlı, Fikirtepe Platformu olarak yapılacak master planın tüm giderlerini karşıladıklarını ve müteahhitlerin altyapı için ödeme yaptığını söyledi. Altyapı çalışmalarının 10 gün içinde başlayacağını söyleyen Sinanlı, “Yollar genişliyor. En dar yol 15 metre olacak. Su, kanalizasyon, internet, elektrik hepsi yapılacak. Her firma altyapı katılım bedeli olarak bir ödeme yaptı. Bizde 8 milyon lira ödedik” dedi.

HALK FİKİRTEPE’DE KALMAYACAK

1 milyon 400 bin metrekare alan ve 57 yapı adasına sahip Fikirtepe’de 35 bine yakın konut yapılacak. Bölgede 3-4 bin civarında konutun şimdiden satıldığını belirten Sinanlı, “ Bizim Projede Fikirtepe halkının yüzde 65’i hemen payını satmak istiyor. Bir kısmı değerlenesini bekliyor. En fazla yüzde 3-5’i elinde tutacak” dedi.

Haberin Devamı

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığının da bölgede süreci hızlandırmak için destek verdiğini belirten Sinanlı şunları söyledi: “Bakan bölgeye geldi ve üç seçenek sundu. Süreci uzatan firmanın yerlerini alırız, kat malikleri anlaşmakta direnirse paylarını satarız, mali sıkıntıda olan firma varsa da İlbank gibi aracı kurumlarla biz gireriz dedi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!