Türklere karşı kinim yok

Güncelleme Tarihi:

Türklere karşı kinim yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 00:00

ANKARA’da önceki gece selektör yaptığı bir araçtaki üç kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Hukuk Müşaviri Thomas Eberhard Schultze’nin tedavisi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sürüyor.

Paksüt de ziyaret etti

Schultze’nin doktoru Mehmet Emin Özdoğan, sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söylediği Schultze hakkında şu bilgileri verdi: “Yürüyüşünde bir problem yok. Moralini düzeltmek istedim ama zaten morali iyiydi. Bana, ‘Türklere karşı kinim yok. Bu tip insanların dünyanın her yerinde olduğunu biliyorum’ dedi.” Schultze’yi, Dışişleri yetkililerinin yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt de ziyaret etti. Paksüt, Schultze ile dostuklarının eskiye dayandığını belirterek, “Anayasa Mahkemesi olarak, Almanya Anayasa Mahkemesi’yle iyi ilişkilerimiz var. Kendisi iyi bir dostumdur. Oturup sohbet ettik. Sağlık durumunun iyi olduğunu görmek beni mutlu etti” dedi. Schultze ise gazetecilerle hastane ortamında görüşmek istemediğini iletti.

‘Dünyanın her yerinde olur’

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Pascal Hector, dün Büyükelçilikte konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Almanya Büyükelçiliği olarak çok üzücü bir olayla karşılaştık. Ancak olayın yabancı düşmanlığından kaynaklanmaması rahatlatıcı. Schultze’un tedavisi birkaç ay sürecek.Saldırının ardından Ankara polisi çok hızlı harekete geçerek failleri yakaladı. Böyle bir olay dünyanın herhangi bir ülkesinde de yaşanabilir. ”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!