Türkler küçümsenmez

Güncelleme Tarihi:

Türkler küçümsenmez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

A Milli Takımımızın, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Almanya, Finlandiya, K.İrlanda ve Moldova'nın bulunduğu gruba düşmesini değerlendiren İngiliz gazeteleri, ‘‘Türkiye aradan sıyrılabilir’’ diye yazdı...

SIYRILABİLİR

The Times, Türk futbolu ve takımlarının son yıllarda önemli başarılar sağladığını hatırlatırken, ‘‘Türkiye sanılanın aksine çok iyi futbol oynayan bir ekip. Aradan sıyrılabilir’’ yorumunu yaptı. The Guardian ise, ‘‘Türkiye umut veren, başarı grafiği giderek yükselen bir takım. Ancak bu umutları, her zaman sahada hayata geçiremiyor’’ diye yazdı.

K.İRLANDA ŞANSLI

The Daily Telegraph gazetesinin değerlendirmesinde ise, Türkiye ile Kuzey İrlanda'nın aynı gruba düştüğüne dikkat çekildi. İki takımdan K.İrlanda'nın daha şanslı olduğunu öne süren The Daily Telegraph, ‘‘Kuzey İranda, Avrupa ve Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile 7 kez karşılaştı ancak sadece 1 maçı kaybetti’’ diye yazdı.

ZAMAN ERKEN

The Guardian, hangi takımın güçlü olduğu konusunda yapılan değerlendirmelerin yanıltıcı olacağını vurguladı. Gazete, bu konuda bir görüş açıklamak için zamanın erken olduğunu kaydederken, ‘‘Fransa'daki Dünya Kupası maçları takımların bütün görüntülerini değiştirecek. Kupa maçlarının ardından her ulus takımını yeni antrenör ve futbolcularla şekillendirecek’’ görüşünü aktardı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!