Türkler gözünü Hindistan'a dikti

Güncelleme Tarihi:

Türkler gözünü Hindistana dikti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 23:51

HİNDİSTAN’da 100 akıllı şehir için 50 milyon konut inşa edileceğinin bildirilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu işe talibiz” açıklaması Türk müteahhitleri heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

Türk müteahhitlerin 115 ülkede iş yaptığını söyleyen Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörü için büyük potansiyel arz eden bir pazar olan Hindistan’da pazara ilk kez girilen 2000 yılından bugüne kadar 1.1 milyar dolar değerinde 15 proje üstlenildiğini söyledi. Türk firmaların Hindistan’da çeşitli altyapı ve ulaşım işlerini üstlendiğini belirten Yenigün, “Bu işler kapsamında; boru hattı gibi altyapı projeleri ve yol-köprü-tünel, metro hattı gibi çeşitli ulaşım projeleri yer alıyor.

Öte yandan, toplam tutar bazında değerlendirildiğinde, dünyanın beş kıtasında 340 milyar doları aşkın 9 binden fazla proje üstlenmiş olan firmalarımızın Hindistan pazarından aldıkları pay oldukça düşük. Hindistan’da gelecek 5 yıl içerisinde altyapı geliştirme projelerine 454 milyar dolar harcanması planlanıyor. Ayrıca artan nüfus ihtiyacı ve kırsal alanlardan şehirlere olan göç gibi nedenlerle yeni akıllı şehirlerin oluşturulması veya var olan şehirlerde yeni alanların geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu açıdan dünyanın her yerinde konut ve özellikle sosyal konut projelerini başarı ile gerçekleştiren Türk inşaat firmaları için Hint pazarında önemli fırsatların bulunduğu söylenebilir” dedi. Hindistan’da oldukça fazla sayıda uluslararası yeterliliğe sahip yerel inşaat firması bulunduğunu belirten Yenigün,”Uluslararası rekabetin fazla olduğu bilinmekle birlikte, bu pazar tarafımızca yakından izleniyor” dedi.

Hindistan’ın, istikrarlı ekonomik büyümesiyle dikkatleri üzerine çektiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Yeni pazar arayışındaki sektörümüz önümüzdeki dönemde Hindistan’a büyük yatırımlar yapabilir. Biz de Kuzu Grup olarak fırsatları değerlendirerek, Hindistan pazarında iş yapmayı arzu ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!