'Türkler çıldırdı'

Güncelleme Tarihi:

Türkler çıldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 21:38

Son yıllarda Türkiye’nin önemli projelere imza attığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul projesinin hazırlıkları başladı, ilk adımı atıyoruz. Niye bizi Batı’nın yöneticileri kıskanıyor? İşte bundan kıskanıyor. Hani eskiden görüyorduk ya ‘Çılgın Türkler’ diye. Şimdi, ‘İşte bu Türkler çıldırdı, birincilikleri alıyorlar’ diyorlar” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 14 yılda yapılan projeleri sıralayarak, “Niye bizi batının yöneticileri kıskanıyor; işte bundan kıskanıyor. Eskiden diyorlardı ya ‘Çılgın Türkler’ diye, ‘Türkler çıldırdı’ diyorlar şimdi” dedi. Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen ‘Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet Programı’nda güzellik uzmanı esnafla buluştu. Erdoğan, güzellik uzmanlarının merakla beklediği kararnameyi de kürsüde 2 bin kişinin önünde imzaladı.  Projeleri tek tek sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “14 yıl bu ülkede bizler bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Bunu ben konuşmuyorum bunu bize bugün saldıran batı konuşuyor. Peki neydi o, göreve geldik 100 günlük bir program. 100 günde Türkiye tırmanmaya başladı. Şu anda kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolar olan Türkiye, 11 bin dolara çıkmış vaziyette. Biz aldığımız Türkiye’yi geri götürmedik; ne yaptık, ileri götürdük. Bizim derdimiz var biliyor musunuz, biz bu millete aşığız, biz dertliyiz. Çünkü eğer biz vatandaşımın derdiyle dertlenemez, o problemi çözemezsek bu hayat bize haram olsun. Biz Çapa’nın, Cerrahpaşa’nın kampüs içinde sedyeler üzerinde götürülen hastaları biliriz, artık bunlar olmasın istiyoruz.”

Haberin Devamı

BİZİ KISKANIYORLAR

Kanal İstanbul projesinin hazırlıklarına başladıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Zira boğazın yükünü, tehdit altında olduğu için hafifletelim ve Karadeniz’i Marmara’ya bağlayalım istedik. Şimdi de bunun adımını atıyoruz. Benim o meşhur, çılgın projem. Biz eskiden öyle kolay kolay uçağa binemezdik, nerede bineceksin? Ama şimdi uçak yolculuğu bitti, otobüs yolculuğuna döndü. Niye bizi batının yöneticileri kıskanıyor? İşte bundan kıskanıyor. Hani eskiden görüyorduk ya ‘Çılgın Türkler’ diye. ‘İşte bu Türkler çıldırdı, birincilikleri alıyorlar’ diyorlar. Kararlılıkla yola devam ediyoruz, bunları başaracağız. Şu anda doğalgazın ulaşmadığı ilimiz kalmadı. Modern olmak bu işte. Bunlar çağdaş olmak nedir, modern olmak nedir, bunu da bilmiyorlar. Lafla olmuyor bu iş, icraatla oluyor.”

Haberin Devamı

Ekonomide yaşanan gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göreve geldik devletin borçlanma faizi yüzde 4,6’ya kadar indirdik. Ben faize karşıyım. Faizin iyice inmesi lazım. Hükümetimiz sizlere KOBİ’lere krediler açıyor. Bence bunları iyi takip edin. Ben şuna inanıyorum. Biz ekonomide nasıl büyüdüysek inanın bundan sonra bunu katlayarak büyüyeceğiz. İnşallah 2023 en az bunun iki katı olacak” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!