Türkiye'yi yumuşatamadım

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi yumuşatamadım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalya-Türkiye ilişkilerini yumuşatmak için gelen Sanayi Bakanı Pierluigi Bersani'nin tam bir şok yaşadığı belirtildi. ‘‘Türkiye'den istediğimizi alamadık’’ diyen Bersani'nin yine de ümitli olduğu gözlendi.

Türkiye'nin Apo krizi nedeniyle başlattığı ekonomik boykotu yumuşatmak için Ankara'yı ziyaret eden İtalya Sanayi Bakanı Pierluigi Bersani, ‘‘Türkiye'den istediğimizi alamadık. Durum ciddi. Ancak buzlar kırıldı ve diyalog süreci yeniden başladı, buna seviniyoruz’’ dedi.

Öcalan'ın İtalya'ya varışından sonra Türkiye'yi ziyaret eden ilk İtalyan hükümet yetkilisi olan Bersani'yi izleyen İtalyan basını, yumuşatma çıkarmasının fiyaskoyla sonuçlandığını yazdı. İtalya'nın bundan böyle hiçbir ihaleye alınmayacağı bildirilen bakanın soğuk duş etkisi yaşadığı belirtildi. Özellikle termik santral inşaatlarıyla özelleştirme ihalelerinin suya düştüğünü yazan gazeteler, Bersani'nin bu konuda hükümete ivedi biçimde brifing vereceğini kaydettiler.

İtalya Sanayi Bakanı Bersani, La Stampa Gazetesi'ne verdiği mülakatta, Türkiye'nin Apo olayında İtalya'dan doğru bir çözüm beklediğini ve İtalya'nın da bölücübaşı olayını Türk halkı için kırıcı olmayan ve İtalyan yasalarına uygun bir şekilde çözeceğini belirtti.

Türkiye'nin, iki ülke ticaret odaları arasında bir toplantı teklif ettiğini kaydeden Bersani, ocak ayı sonunda iki ülkenin sanayi kuruluşları arasında bir toplantı yapılacağını, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez'in İtalya davetini kabul ettiğini bildirdi.

Bersani, terör suçlamalarından ötürü Apo’ya siyasi sığınma verilemeyeceğini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!