Türkiye'yi 'Schoolovision 2017'de onlar temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi Schoolovision 2017de onlar temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 17:32

Türkiye'yi 'Schoolovision 2017'de onlar temsil edecek

Haberin Devamı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA) - UŞAK'taki Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu Müzik Korosu, 'Schoolovision 2017 Müzik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.
Avrupa'da okullar arası düzenlenen şarkı yarışması Schoolovision'da geçen yıl Türkiye'yi temsil eden Uşak'taki Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu öğrencileri, elde ettikleri Avrupa üçüncülüğünün ardından çalışmalara ara vermeden devam etti. Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Erasmus programı desteğiyle, e-twinning projesi kapsamında düzenlenen, bu yıl 35 ülkeden bir okulun öğrencilerinin seslendirdiği şarkıların değerlendirildiği yarışmada, 80 kişilik kadrosuyla Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu korosu, 'Rengarenk' şarkısıyla Türkiye'yi temsil edecek.
Koronun şefliğini yapan ayrıca öğrencilerine koro ve gitar eğitimi veren okulun müzik öğretmeni Murat Şahintürk şunları söyledi:
"Geçen yıl 35 ülkenin katıldığı yarışmada 3'üncü olarak Avrupa'da Türkiye temsil etmenin gururunu yaşadık. Biz Uşak'ta mütevazı bir çocuk korosuyuz. Müziğe gönül veren 10- 12 yaş öğrenci gurubuyla oluşturulan okul korosu ile kısıtlı imkanlara rağmen bu yıl da aynı proje için bir hazırlık yaptık. 30'u gitarist ve 50'si koro üyesi toplam 80 öğrencimle 6 aylık bir çalışma sonucu Mahmut Sözer bestesi olan 'Rengarenk' isimli çocuk şarkısıyla 'Schoolovision 2017' yarışmasında Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu olarak bu yıl yine Türkiye'yi temsil edeceğiz. 12 Mayıs Cuma günü video konferans sistemiyle canlı olarak yayınlanacak yarışmaya 2 günde hazırladığımız kliple katıldık. Minik yürekler için Türkiye'nin desteğini bekliyoruz."
Koro üyesi öğrenciler Ahsen Demirlek, Reyhan Minnet, Taha Kayra Şahintürk, Namık Özköse ve Şeyda Sarıca ise geçen yıl Avrupa 3'üncüsü oldukları yarışmada bu yılki hedeflerinin birincilik olduğunu belirterek devlet büyüklerinden destek istedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!