Türkiye’yi karne heyecanı sardı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi karne heyecanı sardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 12:53

Milyonlarca öğrenci bugün karne heyecanı yaşıyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 17 milyon 588 bin 958 öğrenci karne alarak üç ay sürecek yaz tatiline başlıyor. İşte Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşanan karne sevinçlerinden bazıları.

Haberin Devamı

Engelli öğrenci, karne heyecanını evinde yaşadı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ikinci sınıfı tamamlayan bedensel engelli Oğuzhan Akdemir, karne heyecanını evinde yaşadı.

Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni Mustafa Oruç, eğitim sezonu boyunca evde eğitim verdiği öğrencisini karne gününde de yalnız bırakmadı.     

Akdemir'i evinde ziyaret eden Oruç, karnesini verdiği öğrencisini başarısından dolayı kutladı.     

Oğuzhan ile evde eğitim hizmetinin ikinci yılını geride bıraktıklarını ifade eden Oruç, öğrencisinin ilerde çok başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Üçüncü sınıfa geçen Akdemir de öğretmenine teşekkür ederek, emeklerini boşa çıkarmayacağını söyledi.     

Karne heyecanını çocuğuyla yaşayan Neslihan Akdemir ise oğluyla yakından ilgilenen, sürekli eve gelerek ders veren öğretmenine minnettar olduklarını belirtti.     

Haberin Devamı

Oğlunun evde aldığı derslerle kendini daha iyi hissettiğini vurgulayan Akdemir, "Öğretmenimiz kaynaşma adına Oğuzhan'ı kendi imkanlarını kullanarak birkaç kez okula da taşıdı. Bu da oğlumun motivasyonunu artırdı. Bütün eğitim gönüllerine, Ahlat Milli Eğitim Müdürlüğüne ve özellikle Mustafa Oruç hocamıza teşekkür ederim. Sorunsuz bir dönemi daha atlatmış olduk. İnşallah bütün engelli çocuklar da Oğuzhan gibi durumuna göre gerek evde ve gerekse okulda eğitim alabilirler" diye konuştu.     

Karne heyecanını evinde yaşadı

Sivas'ta, yaklaşık 4 ay önce 4. kattaki evlerinin balkonundan düşmesi sonucu ağır yaralanarak okula gidemeyen ve öğretmenlerinin evde eğitim vermesiyle okulunu bitiren lise öğrencisi Kürşat Çağlar, karne sevincini de evinde yaşadı.

Diriliş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Kürşat Çağlar (19), şubat ayında Kılavuz Mahallesi'ndeki bir apartmanın 4. katında bulunan evlerinin balkonundan düştü. Vücudunda kırıklar oluşan ve uzun süre hastanede yatan Çağlar'ın tedavisi, daha sonra evinde devam etti. Öğretmenleri Çağlar'ın derslerinden geri kalmaması ve okulunu bitirmesi için evde eğitim verdi. Takdir belgesi almaya hak kazanan Çağlar'ı, okul idaresi de onur belgesi ile ödüllendirdi.     

Haberin Devamı

Karnesi ve belgelerini evinde almanın heyecanını yaşayan Çağlar, öğretmenleri ve okul idaresine teşekkür ederek, talihsiz olayın ardından zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.     

Çağlar, "Hocalarım sayesinde hem maddi hem de manevi çok destek aldım, psikolojik olarak da destek aldım. Ne kadar olumsuz düşünsem de hocalarımız bana sürekli destek olarak hem sınıfı geçmemi, hem de hayata bakış açımı ve ileride ki hedeflerimi değiştirdiler" dedi.     

Eğitimini sürdürüp bilgisayar mühendisi olmayı hedeflediğini anlatan Çağlar, "Öğretmenlerim bana evde ders verince kendimi farklı hissettim. Gelebileceklerini ve böyle bir imkan olduğunu hiç düşünmüyordum. Bu nedenle herkese çok teşekkür ediyorum. Takdir ve onur belgesi aldığım için çok mutluyum. Hocalarım sayesinde çalışmalarımın emeğini aldım, bundan sonra daha iyilerini alacağım" diye konuştu.     

 

 

 

Haberin Devamı

Evde eğitim ve sınav     

Diriliş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Duman ise kazadan dolayı Çağlar'ın okula gelme imkanının bulunmadığını, bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek öğrencilerinin evde eğitim almasını sağladıklarını bildirdi.     

Öğretmenlerin belirli programlarda Çağlar'a evde eğitim verdiğini ve sınav yaptığını aktaran Duman, "Öğrencimizin hem sınıfını bitirmesini hem de mezun olmasını sağladık. Bu durumdan dolayı emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Öğrencimize de bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum, inşallah bir daha böyle talihsiz kazalar olmaz" ifadelerini kullandı.     

Haberin Devamı

Çağlar'ın annesi Arife Esen ise olay sonrasında oğlunun ayaklarında, elleri, kolları ve belinde kırıklar oluştuğunu belirterek, "Oğlum, hastanede ve evde tedavi gördüğü süre içerisinde 2 ay yatalak kalarak okula gidemedi. Öğretmenlerimiz evde eğitim vereceklerini söyleyince çok sevindim. Mezun olduğu için de çok mutluyum" diye konuştu.     

Kürşat Çağlar'ın karne töreninde müdür yardımcısı Eyüp Uzman, edebiyat öğretmeni Adem İsanç ve matematik öğretmeni Yunus Bingöl de hazır bulundu.     

Erzurum: 157 bin öğrenci karnelerini alırken, aileler de çocuklarının heyecanını paylaştı.     

Velilerden 2 çocuk annesi Sevda Kul, kendisinin de heyecanlı olduğunu söyledi. Mutlu günlerinde çocuklarının yanında olduğunu belirten Kul, "4’üncü ve 1’nci sınıfa giden çocuklarım var. Karneleri güzel, onları ödüllendireceğiz" dedi.     

Haberin Devamı

Aliravi İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Arda İspirli ise aldığı iftihar belgesiyle, ailesinden bisiklet istedi. İspirli, yaz tatilinde hem ders çalışacağını hem de Kur'an kursuna gideceğini ifade etti.     

Erzincan: 39 bin 464 öğrenci, karne heyecanı yaşadı.     

Vali Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Melikşah İlkokulu ve Meysunana Anaokulu'ndaki törende, öğrencilere karnelerini dağıttı.     

Kars: Vali Rahmi Doğan, Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokulu'ndaki karne dağıtım törenine katıldı.     

Kentte 68 bin öğrencinin karne aldığını bildiren Doğan, öğrencilerin tatili verimli geçirmesi temennisinde bulundu.     

Doğan, "Öğrencilerimiz bugün itibarıyla yaz tatiline giriyor. Çocuklarımız dinlenecekler ki bir sonraki eğitim öğretim yılında daha dinç, dinamik gelebilsinler. Bütün öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum." dedi.     

Iğdır, Ardahan, Ağrı ve Tunceli: Iğdır'da 51 bin 555, Ardahan'da ise 21 bin 862 öğrenci karne aldı. Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman kentteki Hüsnü Özyeğin İlkokulu, Ardahan Valisi İbrahim Özefe ise Cemal Zekiye Vatan İlkokulu'nda öğrencilere karne dağıttı.     

Ağrı'da 156 bin 257, Tunceli'de 10 bin 107 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elif Güntaş İlkokulu'nda sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini verdi.     

Evde eğitim gören Eda’ya karneyi Milli Eğitim Müdürü verdi

Niğde’de kas zayıflığı hastalığı nedeniyle evde eğitim gören ortaokul öğrencisi Eda Kahramaner’in karnesi ve teşekkür belgesini İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar verdi.

23 Nisan Ortaokulu’na kayıtlı olan Eda, hastalığı nedeniyle okuluna gidemediği için evine gelen 3 öğretmenden aldığı derslerle bu yıl okuldan mezun oldu. Eda, son karnesi ve teşekkür belgesini de Aşağı Kayabaşı Mahallesi’ndeki evinde Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar’ın elinden aldı. Yaşar ayrıca Eda’ya başarısından dolayı da altın hediye etti.

3 öğretmenin 3 yıl boyunca Eda’ya evde eğitim verdiğini belirten Yaşar, "Bu öğrencimize her branştan öğretmenimiz gelip eğitimini evde verdi. Eda kızımız bu sene inşallah ortaokulu bitirecek önümüzdeki yıl liseye devam edecek. Ailesine özellikle teşekkür ediyorum. Çocuğumuzla ilgilenmiş bu hale getirmiş ve yetiştirmiş. Ben öğrencimize ders vermek için eve gelen öğretmenlerimize annesine, babasına ve diğer ablalarına ilgilendikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gözyaşlarına boğuldu

Tekerlekli sandalyesinde karnesini alan Eda Kahramaner ise evde eğitimin kendisi için çok faydalı olduğunu söyledi. TEOG sınavında da başarılı olan Eda, hayatta en önemli şeyin sağlık olduğunu söylerken gözyaşlarına boğuldu.

Anne Hanife Kahramaner de ise 3 çocuğundan en küçüğü olan Eda’ya evde verilen eğitimin çok faydalı olduğunu ve öğretmenlerin kızına verdiği eğitimden çok memnun olduğunu ifade etti. 

Gaziantep: İstiklal İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Ali Yerlikaya ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bazı sınıfları gezdi.     

Kentte 486 bin 129 öğrenciye karne verileceğini ifade eden Yerlikaya, onlardan tatillerini iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını istedi.     

Vali Yerlikaya ve Tahmazoğlu, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere futbol, voleybol ve basketbol topu hediye etti.     

Malatya: 770 okulda 166 bin 378 öğrenci karnelerini aldı.     

Malatya Gazi İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Mustafa Toprak, öğrencilerle sohbet etti ayrıca yaz tatilinde okumaları için kitap hediye etti.     

Toprak, Malatya'nın kadim bir memleket olduğunu söyledi. Malatya'da bütün güzellikleri birlikte yaşayacaklarını belirten Toprak, "Bugün Malatya'daki ikinci günümüz ve karne dağıtım törenindeyiz. Burada zaten olması gereken ülkemizi, milletimizi, vatandaşlarımızla birlikte daha iyi yaşatmak, var edebilmek, güzelliklerde buluşturabilmenin en temel noktalarından biri, eğitim ve öğretimi güçlü kılabilmektir" diye konuştu.     

Toprak, öğrencilere yaz tatilinde dinlenmelerini bunun yanında bol bol kitap okumalarını önerdi ayrıca ailelerden, karnelerinde kırık olan öğrencilere duyarlı yaklaşmalarını istedi.     

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve veliler de katıldı.     

Kilis: Vali İsmail Çataklı, Hürriyet İlkokulu ve Umut Eğitim Merkezindeki Suriyeli öğrencilere karneleri dağıttı.     

Öğrencilerle sohbet eden Çataklı, eğitimin önemine işaret etti.     

Suriyeli misafirlerin sorunlarını dinleyen ve karne hediyelerini de veren Çataklı, daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektirdi.     

Şanlıurfa: Okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullardaki 614 bin öğrenci karne aldı.     

Profilo İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bazı sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı.     

Öğrencilerle sohbet eden Yıldız ve İlci öğrencilerden tatili iyi değerlendirmelerini istedi.     

Gazetecilere açılamada bulunan Yıldız, öğrencilerin yaz tatilinde dinlenerek, öğrenimlerini sürdürmelerini istedi.     

Öğrencilerden özellikle bir sanat dalıyla uğraşmalarını isteyen Yıldız, "Yeteneklerini geliştirmelerini, spor, resim veya fotoğrafa ilgileri varsa ilgilenmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Kısaca dinlenerek ve öğrenerek geçirmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.     

Milli Eğtim Müdürü Metin İlci ise Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç nüfusunun eğitim gördüğü il olduğunu belirtti.     

Adıyaman: 900 okulda 155 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.     

Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen törene katılan Vali Abdullah Erin, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti ardından karnelerini dağıttı.      

Çocukların, ülkenin geleceği olduğunu belirten Erin, "Onun için bu pırıl pırıl çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamalıyız. Çocuklarımız zor bir döneme giriyorlar. Çünkü, küreselleşen ve globalleşen dünyada kendi akranlarıyla yarışıyorlar. Evlatlarımızı da bunun farkında ve bilincinde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve bayrağına inanan, toplumun temel değerlerini bünyesinde taşıyan inançlı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Çünkü bizim inançsız bir nesille bir yere varma şansımız yoktur" dedi.     

Antalya: Eğitim gören 435 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünce Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki Hanım Ömer Çağıran İlk ve Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Törende Türk öğrencilerin yanı sıra okulda eğitim gören 12 ülkeden 24 öğrenci de karnelerine kavuştu.     

Törende konuşan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Antalya'nın Türkiye'de il bazlı eğitim sıralamasında ilk 10'da yer aldığını ifade etti.     

Eğitim ve öğretim yılını en iyi şekilde tamamladıklarını belirten Ece, bu yıl da ildeki eğitim düzeyini biraz daha geliştirdiklerini dile getirdi.     

Öğretimin önemine dikkat etmeleri gerektiğini ancak asıl üzerinde duracakları konunun eğitim olduğunu vurgulayan Ece, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz haftalarda Türkiye gündeminde bir seri katil meselesi vardı, İzmir'de yakalandı. Basından takip ettiğimiz kadarıyla o çocuğumuz Türkiye'de yapılmış olan sınavda ilk 500'e girerek Galatasaray Lisesini bitirmiş. Demek ki bizim öğretim kadar belki ondan çok daha fazla eğitime dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı öyle eğitmeliyiz ki içinde yaşadığımız toplumun en güzel bireylerinden birisi olsunlar. Yanı başındaki insana karşı sorumluluğu olmalı ve hakkına, hukukuna riayet etmeli. Kardeşçe yaşamanın gereklerini, donatımlarını hayatı boyunca kazanmalı. Yani hayat gayesine dönük olarak yaşamalı."     

Okul Müdürü Osman Nuri Batmaz ise okulda Kazak, Kırgız, Rus, Moldovyalı, Alman, Güney Koreli, Japon, İngiliz, Azeri, Tükmenistanlı, Iraklı ve Bulgar öğrenciler bulunduğunu ifade etti. Okulun bulunduğu mahallede yabancı uyruklu nüfusun fazla olduğunu kaydeden Batmaz, "Yabancı öğrencilerle ilgili birinci sınıfta dil problemi yaşıyoruz. Onun dışında oldukça başarılılar. Türk çocuklarıyla aynı eğitimi veriyoruz." dedi.     

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın da katıldığı törenin sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.     

Trakya: Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrenciler karne alarak, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Edirne'de, 55 bin 764 öğrenci törenle karnelerini aldı.     

Edirne Valisi Günay Özdemir'in katıldığı, Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu'ndaki törende, mahalli kıyafetli minik öğrenciler Karadeniz müziği eşliğinde bir gösteri sundu.     

Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Özdemir, karneleri dağıtarak, öğrencilere kitap hediye etti.     

Özdemir, Edirne'deki öğrencilerin başarılı olduklarını söyledi. Öğrencilerin yaz tatilinde yeni yıla hazırlanacağını aktaran Özdemir, "Velilerimizin bu konuda hassas olduklarını düşünüyorum. Edirne'de veliler eğitim konusunda çok bilinçliler. Velilerimizle iş birliğine devam edeceğiz. Buradaki başarı sadece çocuklarımızın değil, öğrencinin başarı ve başarısızlık durumunda velinin de katkısı vardır. Başarılı ya da başarısız olan aslında velidir, o yüzden velilerimiz kendi hatalarını ve eksikliklerini de göz önünde bulundurarak, gelecek yıllarda daha iyi, daha huzurlu bir toplum için nesil yetiştireceğimizi de kendilerine tavsiye ediyorum" dedi.    

Karne dağıtım töreninde, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan da bulundu.     

Öğrencilere madalya, öğretmene plaket     

Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu 4-B sınıfında karnelerini alan öğrencilere madalya, sınıf öğretmeni Sabriye Önen'e ise plaket verildi.     

Sınıf annesi Münire Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, madalya ve plaket fikrinin kendisine ait söyledi. Çocuklara güzel bir anı kalması için karne töreninde madalya ve plaket dağıttıklarını anlatan Çakır, "Çocuklara hediyem oldu bu fikir. Çok iyi bir dönem geçirdik tüm velilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.     

Kırklareli'nde karne töreni     

Kırklareli'nde 51 bin 640 öğrenci düzenlenen törenle karnelerini aldı.     

Tevfik Fikret İlkokulundaki tören, "Bir roman yazıyorum düşüm gerçeğim" projesi kapsamında, roman öğrencilerden oluşan müzik grubunun gösterisi ile başladı.     

Vali Esengül Civelek, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ile Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, proje kapsamında düzenlenen ses yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Daha sonra Vali Civelek ve Milli Eğitim Müdürü Aşım, öğrencilere karnelerini dağıttı.     

Civelek, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde sona erdiğini söyledi.     

Kırklareli'nin eğitim-öğretimde başarılı olduğunu belirten Civelek, şehirdeki başarının artması için gayret gösterdiklerini ve öğrencilerin doya doya tatillerini yapacaklarını sözlerine ekledi.     

Tekirdağ'daki karne töreni     

Tekirdağ'da, 698 eğitim kurumunda 165 bin 190 öğrenci törenle karne aldı.     

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'nda karne dağıttı.     

Öğrencilere karnelerini veren Vali Ceylan, miniklere çeşitli hediyeler de dağıttı.     

İzmir: İlk ve orta öğrenim seviyesindeki 680 bin öğrenci, 2015- 2016 eğitim- öğretim yılını tamamlayarak karnelerini aldı, tatile girdi.

Bornova Körfez Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde düzenlenen karne törenine, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.     

Milli Eğitim Müdürü Yahşi, töreni Vali Ayyıldız'ın talimatıyla 'özel' öğrencilerin eğitim gördüğü okulda yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Sayın Valimize, burayı tercih etmelerinden ve özel öğrencilere olan sevgilerini göstermelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ben, 680 bin öğrencimizin karne aldığı bugünde özel öğrencilerimizi de tatile uğurlarken, hayatlarında, yollarında başarılar diliyorum."     

Törende daha sonra Melih Tuncay İlkokulu öğrencilerinden oluşan zeybek ekibi sahneye çıktı. Zeybek ekibinin gösterisinden sonra Vali Ayyıldız ve Milli Eğitim Müdürü Yahşi sınıfları gezerek özel öğrencilerle yakından ilgilendi.     

Vali Ayyıldız, merkezde eğitim alan özel çocuklara karnelerini vererek, sevinçlerine ortak oldu.     

Ayyıldız, velilerle sohbet ederek, çocukların durumlarıyla ilgili bilgi de aldı.     

Hakkari: 2015-2016 eğitim döneminin tamamlanması sonrası öğrenciler karnelerini aldı. Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’ndaki karne dağıtım törenine katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri konusunda nasihatlerde bulundu.

Hakkari Cumhuriyet ilk ve Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Cüneyit Orhan Toprak, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgut, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Sınıfları dolaşan Vali Toprak, heyecanla karnelerini bekleyen öğrencilerle sohbet edip yaz tatillerini kitap okuyup spor yaparak değerlendirmelerini istedi. Vali Toprak, "Bizler artık yaşlandık. Sizler geleceğimiz, teminatımızsınız. İleride her biriniz vali, kaymakam, savcı ve birer eğitimci olacaksınız. O nedenle öğretmenlerinizin ve ailelerinizin size söylediklerini dinleyerek yaz tatilinizi iyi geçirin. Hepinize iyi tatiller diliyorum" dedi.

Vali Toprak daha sonra karne alan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kayseri: 2015- 2016 eğitim- öğretim yılının tamamlanmasının ardından karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

2015- 2016 eğitim- öğretim yılının tamamlanmasıyla Habibe Taş İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. Protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini karne dağıtarak hediye verdi. Öğrenciler karnede aldıkları notları kontrol etti. Öğrenciler karnelerini kaldırarak sevinç yaşadı.

Karne dağıtımı sonrası konuşan Vali Süleyman Kamçı, "2015- 2016 eğitim- öğretim yılının sonuna geldik. Çocuklarımız yaz tatiline girdi. Ben velilerimizden, çocuklarını dinlendirme ve iyi davranma konusunda hassas olmalarını özellikle rica ediyorum. Çocuklarımızdan da gelecek yıla daha güzel hazırlanmalarını istiyorum. Kayseri’de eğitim-öğretim kalitemiz çok iyi. İnşallah bu başarımız artarak devam edecek" dedi.

Kayseri’de 2015- 2016 eğitim- öğretim yılının tamamlanmasının ardından 286 bin 14 öğrenci karne aldı. Bin 14 okul, 11 bin 162 derslikte, 18 bin 367 öğretmen öğrencilere eğitim verdi.

Türkiye’yi karne heyecanı sardı

Sivas: Selçuk Orta Okulu’nda eğitim gören 14 yaşındaki tek yumurta üçüzleri Senay, Beyzanur ve Feyza Köksal kardeşler karne sevinci yaşadı.

Selçuk Orta Okulu’nda eğitim gören tek yumurta üçüzleri 8’inci sınıf öğrencisi Senay, Beyzanur ve Feyza Köksal kardeşler de karne aldı. Okul Müdür Yardımcısı Özgür Seremet’in elinden karnelerini alan üçüzler derslerinde büyük bir başarı gösterdi. Takdir belgesi alan öğrenciler Temel Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) da başarılı oldular. Birlikte ders çalışarak, vakit geçiren üçüzlerin tek hayali Tıp Fakültesi okuyarak doktor olmak. Üçüzlerden Senay Köksal, beklediği gibi çok iyi bir karne aldığını TEOG sınavına girdiği için düzenli ders çalıştığını ifade etti. Diğer kardeşlerden Beyzanur ise, "Birlikte ders çalıştığımız oldu. Ayrı da ders çalıştık. Anlamadığımız yerleri birbirimize anlattık. Arkadaşlarımız bizi ilk gördükleri zaman tanımıyorlar, hocalar aynı anda görmeden ayrı gördüklerinde karıştırıyorlar. Ama samimi olduğumuz arkadaşlarımız bizleri yüz hatlarımızdan, benlerden, ses tonumuzdan tanıyor" dedi. Feyza Köksal ise doktor olmayı çok istediklerini belirterek, kendilerine bu mesleği uygun gördüklerini söyledi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!