Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 10:41

Dünyaca ünlü buz dansı antrenörü Rus Natalia Dubova himayesinde, ABD'li partneri Jenette Maitz ile Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları'na hazırlanan milli patenci Alper Uçar, “Hedefimiz, Erzurum 2011'de en iyi dereceyi yapıp, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ve Buz Pateni Federasyonu tarafından, Erzurum 2011 için oluşturulan ve uluslararası müsabakalarda Türkiye adına yarışacak ilk buz dansı çifti Alper Uçar ve Jenette Maitz, çalışmalarını, Rusya Olimpiyat Başantrenörü Dobova ve Ukraynalı yardımcısı Oleg Voiko himayesinde ABD'nin Stamford kentinde sürdürüyor.

Buz dansına geçmeden önce, buz pateninde defalarca Türkiye şampiyonu olan, yıldızlar ve gençler kategorilerinde de Balkan şampiyonlukları bulunan milli patenci Alper Uçar, bu projenin bir parçası olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

Kendilerinin, Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda ilk kez temsil etmek bakımından öncü olduğunu belirten Alper, “Şu anki hedefimiz, Erzurum 2011'de en iyi dereceyi yapıp, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

Altı yaşından bu yana paten yaptığını, 2005 yılından bu yana da Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldığını söyleyen 25 yaşındaki Alper, Macaristan'da öğrenim gördüğü spor bilimleri fakültesinin buz pateni bölümünü bitirdikten sonra bu projeye dahil olmasının, kendisi için büyük bir şans olduğunu kaydetti.
Partneri Jenette ile başlarda uyum sorunu yaşadıklarını, ancak bunu aşmaya başladıklarını ifade eden Alper, “Bence 5 ayda bir mucize yarattık. Bu kadar kısa sürede büyük bir başarı elde ediyorsak, önümüzdeki 1 sene içerisinde daha büyük bir başarı elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

Jenette ile yoğun bir antrenman programı olduğunu, günde 5 saat buzda kayıp, 2 saat de kondisyon çalıştıklarını belirten Alper, hazırladıkları 3 ayrı koreografiyi, şu an uluslararası yarışmalarda sergileyebilecek düzeyde olduklarını kaydetti.

Birçok Avrupa ülkesinde, buz dansı çiftlerinin yeni oluşturulduğunu, Kanada, ABD, Rusya ve Japonya'nın ise bu işin öncüsü olduğunu dile getiren milli patenci, Erzurum 2011'de bu ülkelerin kendilerini zorlayabileceğini, ancak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade etti. Uçar, Erzurum 2011'de Türk müziği eşliğinde, Türk motifleri taşıyan kıyafetlerle kayacaklarına dikkati çekti.

İtalya'nın Torino kentinde Mart ayında düzenlenecek Dünya Artistik Buz Pateni Şampiyonası'na katılarak, burada Erzurum 2011 öncesinde deneyim kazanacaklarını söyleyen Alper, 2011'den sonraki hedeflerine ilişkin de “Çok güzel bir projeye imza attık. 'Buz dansında çiftlerde Türkiye olarak varız' dedik. Ben, bunu çok daha büyük arenalara taşımaya niyetliyim. 2014 Sochi Kış Olimpiyat Oyunları'nı hedefliyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!