Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye sığınan Suriyeli Kürtler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2014 11:23

- Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki geçici barınma merkezlerinde kalan yüzlerce çocuk, yaşadıkları korkuları oyun parklarında eğlenerek unutmaya çalışıyor - Suruç Kaymakamı Çiftçi: "Yapımı süren kampta çocukların oyun oynayabileceği sosyal tesisler de yer alacak"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin çocukları, yaşadıkları korkuları oyun parklarında eğlenerek unutmaya çalışıyor.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'deki (Ayn el Arap) çıkan çatışmalardan kaçan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 200 bin civarındaki sığınmacının büyük bir bölümü Suruç ilçesinde yaşamını sürdürüyor.

Yaklaşık bir yıl önce kapatılan Onbir Nisan Karakolu da geçici barınma merkezi haline getirilerek sığınmacılara ev sahipliği yapıyor. Çoğunluğu Kobani'den gelen 600'ü çocuk toplam bin 100 kişi, eski karakol binası ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından bahçesinde kurulan çadırlarda barınıyor.

Yaşları 6 ila 15 arasındaki değişen yüzlerce çocuk, zamanlarının büyük bir bölümünü, karakolun bahçesindeki küçük oyun parkında oynayarak geçiriyor. Salıncak ve bazı spor aletlerinin bulunduğu parkta eğlenebilmek için adeta birbiriyle yarışan çocukların yüzündeki endişe yerini geçici de olsa tebessüme bırakıyor.

- "Yeni kampta her imkan var"

Haberin Devamı

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıların ihtiyaçlarının, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle karşılanmaya devam ettiğini söyledi.

Suriyeli Kürtlerin, kısa süre sonra ilçede yapımı süren tam donanımlı kampa taşınacağını ifade eden Çiftçi, kampta her türlü sosyal donatıların bulunduğunu belirtti.

Yeni kampta büyük bir oyun parkının yanı sıra mesire alanının bulunacağına işaret eden Çiftçi, Suriyeli misafirlerin yeni yaşam alanlarında rahat edeceğini vurguladı.

Kampın en geç bir ay sonra faaliyete geçeceğini dile getiren Çiftçi, ''Kış şartlarına uygun yeni kampımız sığınmacılara konforlu bir yaşam sunacak. İçinde sağlık merkezinden okullara, kadınların yeteneklerini sergileyebilecekleri alanlarda spor tesisleri ve sinemaya kadar her türlü imkanın bulunacak. Yapımı süren kampta çocukların oyun oynayabileceği sosyal tesisler de yer alacak'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!