Türkiye'ye sığınan motosikletli komutan muamması

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye sığınan motosikletli komutan muamması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 11:12

Suriye’de bazı muhalif güçler ile New York Times’ın ortaya attığı “Suriye’de polis gücünün başı Tümgeneral Cesim El-Şelal firar ederek Türkiye’ye sığındı” iddiası Türk yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Haberin Devamı

Hürriyet’e bilgi veren dışişleri kaynakları, aynı isimli bir askerin Türkiye’ye sığındığını belirterek, şu bilgiyi verdi:

RÜTBESİ FARKLI
“İsmi aynı ama bu askerin rütbesi tümgeneral değil albay. Polis gücünün başında olduğuna dair henüz bir bilgi yok. New York Times’ta bu kişinin motosikletle dört saat süren tehlikeli bir yolculuk sonrası Türkiye’ye geldiği belirtiliyor. Henüz böyle bir bilgiye ulaşmış değiliz. Suriye Ordusu aleyhine konuşan kişinin kim olduğu araştırılıyor. Albay Cesim El-Şelal’le ilgili verebileceğimiz tek sağlıklı bilgi Cilvegözü’nden Türkiye’ye giriş yaptığı ve Suriyeli asker mültecilerin kaldığı Apaydın Kampı’na yerleştiğidir.”

MUHALİF KOMUTAN TEPKİLİ
Cesim El-Şelal isimli kişinin durumunda bir tuhaflık olduğunu Hama’daki muhalif komutan Adnan Dayoub da önceki gün dile getirmişti.

Haberin Devamı

Dayoub, “Bu kişinin öne sürüldüğü gibi bir yetkiye sahip olup olmadığı belli değil. Tepeden tırnağa pisliğe bulaşmış birisi. Kendisini kahraman gibi göstermek istiyor” diyerek, El-Şelal’a tepki göstermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!